Polițistul clujean UMILIT de un șef pe care l-a oprit în trafic a DEMISIONAT: M-am săturat! M-a pus să-mi cer SCUZE!

 

Polițistul clujean Sergiu Todea, care l-a oprit în trafic și sancționat pe adjunctul IPJ Cluj, comisarul Cristian Pintea, și-a câștigat dreptatea în justiție, dar apoi a renunțat la tot.

 

Sergiu Todea a demisionat din cadrul Poliţiei Rutiere Cluj, imediat după ce Curtea de Apel Cluj a confirmat sentinţa Tribunalului Cluj, care anulase sancţiunile dispuse impuse împotriva lui.

 

Nu am avut pentru ce să mai rămân. M-am luptat aproape singur împotriva unui sistem care funcţionează foarte bine. Nici unul dintre şefi nu mi-a fost aproape în cei doi ani de calvar prin care am trecut. Am muncit din greu şi cu ce m-am ales? Aşa că, după ce am câştigat procesele, am decis să îmi dau demisia. Mă simt mult mai bine şi voi vedea eu ce voi face. M-am săturat”, a declarat fostul poliţist.

 

Agentul Todea l-a depistat în trafic, în 2011, pe comisarul Cristian Pintea, la volanul BMW -ului său, trecând pe trecerea de pietoni fără a acorda prioritate. ”Pe banda a doua, cu viteză excesivă, s-a apropiat un autoturism marca BMW Seria 5 de culoare neagră, al cărui şofer nu a schiţat nici măcar un gest de frânare pentru a observa dacă pe trecerea de pietoni se află cineva. Asta, în condiţiile în care o autoutilitară era oprită pentru a acorda prioritate de trecere unui pieton”, a povestit polițistul.

 

Pentru că Pintea nu a oprit, agentul Todea a pornit în urmărirea BMW -ului și l-a oprit după 2 kilometri, în Mănăștur. ”A continuat pe un ton nepoliticos să afirme că dânsul nu a văzut niciun pieton. Este evident şi logic că nu a avut cum să vadă pietonul din cauza vitezei excesive. I-am solicitat să-mi declare datele şi m-am îndreptat spre autoturism, să-mi iau agenda pentru a le nota. Atunci mi-a arătat pe geam o legitimaţie”, a mai relatat poliţistul, scena din 2011.

 

După acest incident, agentul Sergiu Todea a început să simtă tot felul de șicane, fiind anchetat disciplinar pentru că nu a respectat un superior. Apoi a fost trimis și la un psiholog timp de 6 luni, i s-a retras pitolul și dreptul de a întocmi dosare penale.

 

În fața judecătorilor, agentul Todea a relatat umilințele prin care a trecut. ”La momentul incidentului cu trecerea pentru pietoni, la faţa locului a venit un şef de-al meu care şi-a cerut scuze în numele meu în faţa comisarului Pintea. Apoi, m-a pus să îmi cer şi eu scuze şi a strigat la mine că nu ştiu cine este el. După câteva zile, acţiunea respectivă era condusă de comisarul Pintea iar când m-a văzut a început să strige că nu îl salut, că eu sunt inferior în rang. Apoi mi-a zis ca dacă sunt nervos să mă duc şi să mă calmez şi m-a trimis la secţia de poliţie”, a spus fostul polițist.

 

Todea a avut pe numele lui trei anchete disciplinare: pentru comportament nedemn în faţa superiorului, pentru că nu a anunţat că a divorţat şi pentru că nu a trecut în declaraţia de avere salariul fostei soţii, de care a divorțat după zece luni. 

 

Judecătorii i-au dat câștig de cauză în toate aceste cazuri și au precizat că agentul Todea a fost victima șefului său.

 

Polițist UMILIT și trimis la PSIHOLOG de un șef din Poliția Cluj, pentru că l-a oprit în TRAFIC. VIDEO cu infracțiunea semnalată

Comentarii Facebook