Polițiștii clujeni verifică respectarea măsurilor anti COVID. Mare atenție la cum porți masca în transportul public!

 

Reprezentanții Poliției municipiului Cluj-Napoca „s-au pus pe urmele” celor care încalcă măsurile anti Covid. Sunt verificați și operatorii economici. 

Pe parcursul zilei de luni, 17 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au desfășurat activități de asigurare și menținere a unui climat optim de siguranță publică și rutieră. Scopul acestor acțiuni a fost să contribuie la prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale, de asemenea la respectarea măsurilor impuse de contextul pandemic.

Controalele s-au derulat în mijloacele de transport public, fiind efectuate verificări și în stațiile acestora. Acțiunea a fost desfășurată în două etape, prima fiind în intervalul orar 17:30-22:00 și cea de-a doua între orele 22:00-23:30. Călătorii care nu poartă masca în transport public sau o poartă greșit riscă să fie sancționați potrivit legii. 

Totodată, au fost verificate localurile publice de tip restaurante, cafenele, precum și zonele aglomerate. Astfel, au fost legitimate peste 100 de persoane, controlate 49 de autovehicule și verificați 50 de operatori economici, în urma abaterilor constatate fiind aplicate 19 sancțiuni contravenționale.

Polițiștii clujeni atenționează că acțiuni preventive se vor desfășura și în următoarea perioadă. Așadar, cetățenii trebuie să respecte prevederile legale, dacă nu vor să fie amendați. 

Comentarii Facebook