Poliția Rutieră Cluj nu mai are bani de MOTORINĂ. Radarele au stat în curtea de pe Albac. UPDATE: Conducerea IPJ Cluj face anchetă


Poliția Rutieră Cluj nu mai are bani de motorină, iar radarele au fost trase pe dreapta.

Conform unor surse din cadrul Poliției Rutiere Cluj, agenții de pe cele 2 Logan -uri MCV de la Biroul drumuri naționale și autostrăzi au fost informați luni, 29 iulie, că nu pot ieși pe traseele stabilite pentru că nu sunt bani de motorină.

Avem 100 de litri de motorină pe lună pentru fiecare mașină. Avem două astfel de Loganuri. Revine cam un litru pe tură. Fiind sfârșit de lună, acum rația de carburanți s-a terminat și am fost nevoiți să stăm cu mașinile în curte. Doamne ferește să se fi produs un accident că nu aveam cu ce să mergem”, a precizat sursa noastră.

De asemenea, agenții care lucrează la Biroul Poliției Rutiere Cluj-Napoca au fost lăsați să iasă pe teren, dar ”să stea în puncte fixe și să nu consume carburanți”, a mai precizat sursa noastră.

Conducerea Poliției Ruriere Cluj neagă această situație gravă. Comisarul șef Crișan Ambrozie, împuternicit la conducerea Poliției Rutiere Cluj după demiterea lui Ioan Mureșan, a informat sindicatul de IPJ Cluj că toate cele 11 mașini cu radar lucrează.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Constantin Mandache, șeful sindicatului Agenţilor de Poliţie din Cluj, a declarat că mașinile au rămas fără motorină încă de marți seara. ”Noi depindem de cota de motorină de la minister. Am vorbit la serviciul logistic și mi s-a spus că s-a făcut plinul la toate autospecialele încă de vineri, 26 iulie, dar în cursul zilei de marți toate mașinile au rămas pe rând fără carburant. 

 

Se circula în tot județul și este normal să fie consum. La noi cota parte vine de la Ministerul de Interne. Dacă vrem să fim o poliție eficace, trebuie să ne dea resurse.

 

Trebuie să nu se mai ascundă adevărul și să se spună realitatea. Cei din minister trebuie să respecte polițiștii. Noi luptăm pentru o poliție mai bună, dar fără ajutor nu se poate”, a declarat Mandache.

 

 Polițiștii clujeni sunt folosiți ca șoferi pe mașinile de poliție, dar nu sunt și plătiți. Ce șmecherie a făcut MAI

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE
 

Conducerea IPJ Cluj susține că cei din conducerea Poliției Rutiere Cluj ar fi trebuit să ceară suplimentarea cotei de carburant.

 

Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj i-a fost alocat carburantul necesar pentru funcţionarea tuturor autospecialelor de poliţie, inclusiv pentru cele de la structurile de poliţie rutieră care funcţionează cu motorină, astfel încât misiunile poliţiei să fie desfăşurate fără întrerupere. În funcţie de nevoile operative, la solicitarea şefilor structurilor de poliţie, conducerea inspectoratului aprobă alocarea unei cote suplimentare de carburant din rezerva constituită.

 

Şeful inspectoratului a dispus efectuarea de verificări privind modul de asigurare cu carburant a autovehiculelor de poliţie rutieră, având în vedere că în perioada 29-31 iulie nu s-a solicitat conducerii inspectoratului alocarea unei cote suplimentare de carburant pentru autospecialele din dotarea Biroului Drumuri Naţionale şi Europene”, a precizat biroul de presă al IPJ Cluj.

Comentarii Facebook