Polițiștii clujeni sunt folosiți ca șoferi pe mașinile de poliție, dar nu sunt și plătiți. Ce șmecherie a făcut MAI

 

Sindicatul Național al Agenților de Poliție Cluj reclamă faptul că polițiștii sunt puși să conducă mașinile de serviciu, dar nu sunt și plătiți pentru acest lucru. 

 

Prin legea salarizării 284/2010, privind salarizarea unitară a personalului plătit din fondurile publice, se spune că cei care conduc autovehiculele de serviciu trebuie să aibă un spor cuprins între 5 și 25%, dar specialiștii din cadrul MAI au făcut un ordin prin care reglementează normele metodologice de aplicare ale articolului din anexa 7 din Legea 284 și au spus că numai cei care sunt pe funcție de conducător auto beneficiază de acest spor. Sindicatul Național al Agenților de Poliție luptă pentru ca să ni se dea și nouă acel spor, deoarece noi suntem testați psihologic din an în an pentru a conduce autospecialele de poliție. 

 

Cei din cadrul MAI și specialiștii spun nu avem dreptul. Un ordin al ministrului combate o lege a salarizării în țara romnească!”, a declarat șeful Sindicatului Național al Agenților de Poliție Cluj, Constantin Mandache.

 

Sindicatul Național al Agenților de Poliție nu este de acord ca unele norme metodologie că combată o lege. ”Înainte de anul 2000 eram trecuți agenți de siguranță publică și conducători auto. Ni s-a șters conducător auto din fișa postului pentru nu mai fi plătiți. Să ne dea măcar 5% nu 25%, dar să ne dea ceva”, a mai spus Mandache.

 

La nivelul județului Cluj circa 300 de polițiști ar trebui să beneficieze de acest spor.

Comentarii Facebook