Poliția Locală Cluj-Napoca și-a prezentat raportul de activitate. Aproape 6.300 de mașini au fost ridicate în 2018


Direcția Generalp a Poliției Locale din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca și-a prezentat, marți, 19 februarie, bilanțul activității pe anul 2018, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Cinema Dacia, din Mănăștur.

La eveniment au fost prezenți primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, viceprimarii Emese Olah și Dan Tarcea, șeful inspectoratului Județean de Poliție Cluj, comisar șef Mircea Rus, inspectorul șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Cluj, general Ion Moldovan, comandantul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj, colonel Sebastian-Florin Cliţan, șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, colonel Cristian Maxim și președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică Cluj, Călin Tuluc. Raportul de evaluare a fost prezentat de directorul general al Poliției Locale, Marcel Bonțidean.

”Vreau să vă felicit și să vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut în 2018, pentru parteneriatul loial și de bună credință în interesul cetățenilor pe care l-ați avut. Apreciez efortul pe care dl. director Bonțidean, împreună cu întreaga sa echipă îl face pentru a ține Clujul pe o linie ascendentă și pentru a crește calitatea vieții cetățenilor din acest oraș. Alături de celelalte instituții publice cu care colaborăm, munca Poliției locale înseamnă foarte mult pentru ceea ce înseamnă siguranța cetățenilor noștri, investițiile și locurile de muncă din acest oraș, vizibilitatea internă și internațională a comunității noastre și, nu în ultimul rând, pentru ceea ce înseamnă siguranța fiecăruia dintre noi. Faptul că oamenii se simt în siguranță, faptul că oamenii beneficiază de respect, faptul că oamenii văd că autoritățile statului își dau mâna pentru a rezolva problemele cetățenilor contează enorm. De asemenea, pentru un investitor contează foarte mult conceptul de calitate a vieții și de siguranță, în ceea ce privește menținerea unei investiții sau aducerea unei investiții noi, pentru a crea mai multe locuri de muncă”, le-a transmis primarul Emil Boc polițiștilor locali.

Astfel, conform raportului preentat, comparativ cu anul 2017, anul trecut s-a constatat creșterea cu 18% a numărului de sesizări primite, de la 52.287 la 61.652, ceea ce reprezintă creșterea gradului de încredere al clujenilor în Poliția Locală.

Un proiect important al Primăriei gestionat de Poliția Locală, care a avut un impact major în rândul clujenilor a fost cel realizat prin programul „Bugetare participativă” de transport al elevilor la școli cu autobuze dedicate. În perioada septembrie-decembrie 2018 la liceele Nicolae Bălcescu și Avram Iancu au fost transportați din cartierele municipiului 24.030 elevi și 1.899 adulți. Având în vedere succesul înregistrat, anul acesta programul va fi extins la alte licee din zona centrală a municipiului.

De asemenea, în ceea ce privește asigurarea siguranței participanților la trafic, pentru opriri/staționări/parcări neregulamentare (stații autobuze, treceri de pietoni, piste de biciclete, sensuri giratorii, zone pietonale, rezidențiale, poduri), în 2018, au fost ridicate 6.287 autovehicule.

Raportul complet de activitate al Poliției Locale CLuj-Napoca pe anul 2018 poate fi accesat AICI.

Comentarii Facebook