Un pluton de Politie Militara pleaca in misiune de mentinere a pacii in Bosnia - Hertegovina


Un pluton de Politie Militara, compus din 22 de militari, va participa in perioada aprilie - octombrie 2010 in Bosnia-Hertegovina la misiune EUFOR ALTHEA XII.

Ceremonia de plecare in teatrul de operatii s-a derulat la sediul Comandamentului Diviziei 4 Infanterie "GEMINA" din Cluj-Napoca. Pe langa rude, la eveniment au participat si oficialii ai armatei carte au rostit si un mesaj al ministrului Apararii, Gabriel Oprea.

"Imi exprim increderea ca plutonul dumneavoastra de Politie Militara ne va reprezenta cu cinste in aceasta operatie de mare raspundere in sprijinul pacii si veti actiona, in numele poporului roman, ca adevarati soldati ai sperantei si dreptatii pentru a stopa si a respinge violenta si intoleranta, pentru a aduce pacea si linistea cu armele tolerantei, increderii si bunatatii umane", se arata in mesajul ministrului Gabriel Oprea.

Militarii romani vor participa la misiuni "de patrulare, de paza a bazei militare, precum si cele de control al multimilor si culegere de informatii in aria de responsabilitate, sub controlul operational al Unitatii Integrate de Politie", se arata intr-un comunicat al Comandamentului Diviziei 4 Infanterie "GEMINA" din Cluj-Napoca.

Cei 22 de militari romani isi vor desfasura activitatea la baza militara Butmir din Sarajevo si vor inlocui plutonul de Politie Militara care isi incheie misiunea in aceasta luna.

Comentarii Facebook