Elevii au dat astazi a doua proba a Bacalaureatului. Protestul pregatit de sindicalistii din invatamant a esuat

In toate scolile din judetul Cluj, elevii de clasa a XII-a au sustinut astazi a doua proba a examenului de Bacalaureat, cea prin care li se verifica competentele digitale. Profesorii au participat la examen, in ciuda recomandarilor facute de sindicate.

 

Proba a inceput astazi, dar va continua in urmatoarele zile. 6.800 de elevi din judetul Cluj sustin in acest an Bacalaureatul in judetul Cluj, iar pentru aceasta proba au fost distribuiti in 60 de centre de examinare.

 

Profesorii au participat la aceasta proba, in ciuda recomandarilor facute de cele patru mari federatii sindicale din invatamant: FEN, FSLI, Spiru Haret si Alma Mater. "Noi ne-am facut datoria si le-am spus ca pentru probele orale ale examenului de Bacalaureat nu vor fi platiti, pentru ca din acest an Ministerul sustine ca acest lucru face parte din activitatea normala a profesorilor", a declarat pentru Stiri de Cluj Lucia Cojocaru, presedintele Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar Clujean.

 

Prima proba a examenului de Bcalaureat s-a desfasurat la mijlocul lunii februarie: evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala la limba romana si limba materna. Urmatoarea proba, de evaluare a competentelor lingvistice la o limba moderna, se desfasoara intre 31 mai si 4 iunie, dupa care ince probele scrise: 28 iunie la limba si literatura romana, 29 iunie la limba si literatura materna, 30 iunie la proba obligatorie a profilului, iar in 2 iulie la proba la alegere a profilului si specializarii. Rezultatele finale vor fi anuntate in 8 iulie, dupa rezolvarea eventualelor contestatii.

Comentarii Facebook