Pilotul Florin Tincescu are dosar penal, după accidentul mortal de la Raliul Clujului

 

Polițiștii i-au întocmit dosar penal pilotului Florin Tincescu, după accidentul mortal de la Raliul Clujului, produs sâmbătă, 22 iunie, în proba specială care a trecut prin localitatea Agârbiciu.

 

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj, Daniel Graur, a precizat ca politistii din Huedin fac cercetări în acest caz, iar pilotului Florin Tincescu îi va fi deschis dosar penal. 

 

Acesta a mai declarat că din primele cercetari reiese că spectactorul accidentat mortal s-ar fi aflat într-un loc interzis, in zona de siguranta. Potrivit lui Graur la fata locului existau benzi de marcaj, iar fata de organizatori nu vor fi întreprinse cercetari suplimentare.

 

Vezi AICI imagini de la accident.

 

Reprezentanții Transilvania Rally, organizatorul concursului automobilistic, au declarat că: ”Transilvania Rally 2013 este etapa din Campionatul National de Raliuri si se desfasoara cu acordul si sub tutela Federatie Romane de Automobilism Sportiv. Aceasta etapa, ca orice competitie auto de acest gen, s-a desfasurat dupa ce a indeplinit anumite conditii, si a primit avizele necesare de la autoritatile competente. Aici includem Inspectoratul Judetean de Politie, Brigada Mobila de Jandarmi Cluj, Primaria si consiliul local Cluj, Consiliul Judetean Cluj, Inspectoratul Judetan de Situatii de Urgenta Cluj. Panourile de avertizare conform carora circulatia va fi inchisa au fost puse pe tot traseul cu doua saptamani inainte. 

 

Pentru acest eveniment au fost mobilizati 280 de jandarmi, 23 de politisti, 31 oameni de la o firma de paza privata, 10 ambulante cu medic si 6 masini de pompieri cu personalul aferent.

 

Pentru securizarea traseului s-au folosit 1500 metri de garduri de securitate si 35.000 de metri de banda de securitate/avertizare. 

 

Locul in care s-a produs tragicul accident este un loc interzis spectatorilor si in acel loc se aflau conform planului de securitate un jandarm si un politist. Proba speciala de pe Dangau este o proba cu o vechime de 16 ani. 

 

Înca o data ne exprimam regretul pentru tragicul accident si transmitem condoleante familiei indurerate”.

 

În urma incidentului super speciala de la finalul Raliului si festivitatea de premiere au fost anulate. 

 

In primul rand  transmitem condoleante familiei celui implicat in acest incident total nefericit. Este o situatie pe care nu o putea anticipa nimeni si toata echipa este marcata de acest incident”, a spus Marco Tempestini, liderul echipei Napoca Rally Academy. 

 

In acest moment rezultatul sportiv este mai putin important. Le multumim tuturor celor care au fost alaturi de Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu si de echipa NRA in aceste momente grele”, a mai adaugat Marco Tempestini.

 

La finalul celor 9 probe speciale, Marco Tempestini si Lucio Baggio au terminat pe locul 5 in clasamentul general, fiind si cel mai bine clasat echipaj Napoca Rally Academy.

 

Bogdan Marisca si Sebastian Itu au avut o saptamana plina de ghinion. Dupa incidentul de la testele oficiale a urmat si abandonul tehnic din cursa de casa.

 

Am abandonat in stopul de pe proba Belis. Masina a luat foc chiar dupa ce ne-am oprit. In rest, nu am cuvinte sa spun ce simt in legatura cu acest raliu. Suntem cu totii tristi”, a declarat Bogdan Marisca.

 

Simone Tempestini si Dorin Pulpea s-au clasat pe prima pozitie la juniori si pe locul 8 in clasamnetul general. 

Comentarii Facebook