Pierderi uriașe ale Regiei de Termoficare Cluj! Boc le va acoperi, dar vrea sa îi atragă pe clujeni spre Termoficarea falimentară


Primăria Cluj-Napoca va plătit 1 milion de euro din bugetul tuturor clujenilor, inclusiv al celor care nu au contract cu Regia pentru a acoperi pierderile de la Termoficare. 

Clujenii au fugit în ultimii 30 de ani de serviciile Regiei de Termoficare Cluj pentru că sunt scumpe și nu le poți controla ca și în cazul unei centrale termice.

Peste 64.000 de clujeni au renunțat la serviciile Regiei Primăriei Cluj-Napoca, între ei fiind și primarul Emil Boc. Pierderile Regiei sunt de 9,3 milioane de lei, dar acum compensația oferită este de 5 milioane de lei. .

Decontul preliminar pentru calculul compensației pentru trimestrul III al anului 2022 este în valoare de 9.379.602 lei. În anul 2022, compensația aferentă trimestrului I a fost în valoare de 1.463.910 lei, sumă care a fost achitată în aprilie. Compensația aferentă trimestrului II a fost în valoare de 6.864.992 lei și a fost achitată în august. Aceste sume s-au încadrat în prevederile bugetare. Pentru trimestrul III al al anului 2022, compensația solicitată este în sumă de 9.379.602 lei. Raportul asupra compensației pentru acoperirea pierderilor induse de prestarea serviciilor publice de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice pentru populație în sisteme centralizate este însoțit de decontul preliminar pentru calculul compensației. În vederea încadrării în bugetul local pe anul 2022, din suma de 9,3 milioane de lei solicitată de către societatea Termoficare Napoca SA pentru compensația aferentă trimestrului III, suma care poate fi asigurată din bugetul local este 5.000.000 lei”, se arată în proiectul ce va fi votat luni și apoi banii vor fi virați. 

Primăria Cluj-Napoca subvenționează de ani de zile energia termică, pentru că altfel s-ar ajunge la facturi astronomice. În 2021, pentru un apartament de 32 de mp, pe strada Lăcrămioarelor, factura la energia termica se ridica la 400 de lei.

Primarul Emil Boc a spus că vrea să îi atragă pe clujeni înapoi la Regia de Termoficare Cluj, iar un prim pas este interzicerea montării de centrale termice de apartament în blocurile noi, care au mai mult de  apartamente. Acestea trebuie să monteze centrală pe bloc sau să se lege la Regia de Termoficare. 

Boc nu mai permite montarea de centrale termice de apartament din motive de sănătate publică: Nu-i forțăm să se reaboneze la Termoficare

Comentarii Facebook