Boc nu mai permite montarea de centrale termice de apartament din motive de sănătate publică: Nu-i forțăm să se reaboneze la Termoficare


Clujenii care se mută în blocuri noi nu mai au centrale de apartament, ci de bloc. O altă variantă este să se racordeze la sistemul vechi de termoficare al Clujului.

Decizia este la latitudinea constructorului care face blocul, iar cei care cumpără nu mai au nicio variantă. Dacă e mai ieftin să se racordeze la Termoficare, constructorii vor opta pentru acest lucru fără să clipească. 

Primarul Emil Boc spune că decizia are legătură cu reducerea poluării.

Orice bloc care se face în Cluj, mai mare de 6 apartamente, așa se face. Trebuie să aibă centrală de bloc sau de scară”, a declarat primarul Emil Boc.

Acesta a spus că clujenii au două variante pentru a se încălzi. 

Decizia noastră nu este discriminatorie. A fost implementată pentru a reduce poluarea și pentru a încuraja utilizarea energiilor nepoluante. 

Una este să producă la un bloc 20 de centrale și alta e să producă o singură centrală. Trebuie să încurajăm dimensiunea asta verde nepoluantă. Nu poate să fie discriminatorie, pentru că ajută la sănătate. Ce lucru care face bine la sănătate poate fi discriminatoriu

Le dăm posibilitatea fie să aibă centrală de scară, fie să apeleze la termoficare. Nu îi obligăm să se ducă direct la Termoficare. Oamenii trebuie să aibă această opțiune.

Mor sute de mii de oameni din cauza bolilor agravate de poluare. De fumat poți să te lași, dar de poluare nu poți să te lași. Foarte mulți oameni din UE au probleme din cauza poluării”, a mai precizat Emil Boc. 

Comentarii Facebook