Un turist crede că statuia care înfăţişează un sclav, postată la intrare într-un local din Cluj-Napoca, este degradantă - FOTO în articol


O statuie cu un majordom din perioada sclaviei a fost postată la intrare într-un cunoscut local din centrul Clujului. Un cetățean străin a ridicat în discuție faptul că aceasta este degradantă pentru persoanele de culoare. 

Credeți că acest lucru este acceptabil?”, a întrebat turistul străin. Se pare că statuia este acolo de câteva luni de zile, dar până acum nu a deranjat atât de mult.

Un alt rezident stabilit la Cluj-Napoca a reacționat. Aaron Roberts este cetățean britanic, care locuiește la Cluj-Napoca de ani buni.

Cum te simți în legătură cu asta?
Prima impresie sugerează că este de prost gust ca Che Guevara Social Pub să folosească ceea ce pare a fi o reprezentare a unui ”angajat casnic”, al unei persoane albe bogate și privilegiate din vremuri trecute.
Apoi am început să mă gândesc cum ar fi fost, dacă ar fi o figură albă... Cum mi-ar schimba asta părerea?
Apoi am început să cred că, dacă statueta ar fi albă, oamenii ar putea simți că reprezintă un serviciu de înaltă calitate.
Cu toate acestea cred că este de prost gust și transmite clar un mesaj greșit... România mai are multe de învățat despre anumite mesaje acceptabile din punct de vedere social... indiferent dacă sunt scrise sau nescrise... dar, totuși, e interesant de ce mesajul poate fi interpretat atât de diferit”.

Comentarii Facebook