Primarul din Calatele ramane in arest

Primarul Petru Toadere va ramane dupa gratii inca 30 de zile, au decis astazi magistratii de la Tribunalul Cluj. Judecatorii au considerat ca edilul din Calatele reprezinta un pericol public si trebuie sa stea dupa gratii.

Petru Toadere a fost trimis in judecata de procurorii DNA zilele trecute sub acuzatia de trafic de influenta. El este acuzat ca la finele anului trecut a solicitat 10.000 de euro de la doi oameni de afaceri spanioli, pentru a le facilita obtinerea avizelor necesare deschiderii unei mine de granit pe raza comunei Calatele.

Toadere a primit la inceputul lunii decembrie 2009, o parte din bani, mai precis 5.000 de euro, in cadrul unui flagrant organizat de procurorii DNA Cluj. Primarul a reusit sa fuga, dar s-a predat doua zile mai tarziu. Petru Toadere a fost arestat atunci pentru 29 de zile, iar mandatul a fost prelungit astazi de judecatorii de la Tribunalul Cluj.

Tiberiu Ban, avocatul primarului din Calatele, a declarat ca Petru Toadere a fost amenintat de cei doi oameni de afaceri, care au facut si denuntul la DNA Cluj.

Comentarii Facebook