Peste 27.000 de clujeni au diabet. 7.500 dintre cazuri s-au inregistrat in ultimii 4 ani

Potrivit reprezentantilor Federatiei Nationale de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, 18.200 de persoane sunt diagnosticate cu diabet in municipiul Cluj-Napoca, iar restul in judet.

 

Cea mai frecventa forma de diabet este cea de tip 2, reprezentand peste 97% dintre cazuri, se arata intr-un comunicat al Federatiei.

 

"Din pacate, in spatele acestor cifre sunt in fapt persoane ale caror vieti sunt dramatic afectate de diabet, prin impunerea unui anumit stil de viata si a unui tratament deloc usor. Pentru evitarea unor astfel de situatii este nevoie de multa munca si eforturi, depuse in vederea sensibilizarii opiniei publice si a cresterii nivelului de informare privind diabetul si complicaţiile acestuia. Astfel ca am raspuns initiativei sanofi-aventis. Atat eu, cat si colegii mei, impreuna cu pacientii nostri ne-am mobilizat pentru a lua parte vineri, 12 noiembrie, ora 11.00, la evenimentul de inaltare de baloane din fata Bibliotecii Centrale Universitare din Cluj-Napoca, in semn de solidaritate pentru toti cei care sufera de aceasta afectiune”, a declarat presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, conferentiar doctor Ioan Andrei Veresiu.

 

In data de 14 noiembrie este marcata Ziua Mondiala impotriva Diabetului. In 12 orase din Romania, printre care si Clujul, in 12 noiembrie, pacientii, medicii, dar si persoanele care sustin lupta impotriva acestei boli vor inalta 5.000 de baloane albastre in semn de solidaritate cu cei afectati de diabet.

 

La Cluj actiunea are loc vineri, 12 noiembrie, de la ora 11.00, in fata BCU.

 

Foto: federatiaromanadiabet.ro

Comentarii Facebook