Peste 130 de persoane traversează înot Tarniţă azi pe 6500 m

 

Un numă de circa 130 de persoane s-au înscris la concursul de traversare înot a Lacului Tarniţa, din judeţul Cluj. Competiţia are sâmbătă.

Concursul de află la cea de-a VI-a ediţie, şi potrivit organizatorilor, la competiţie s-au înscris 134 de persoane, femei şi bărbaţi.

"Această competiţie, programată sâmbătă, este dedicată iubitorilor înotului de toate vârstele. Printre concurenţi avem şi un copil de 11 ani, dar şi persoane de peste 60 de ani. Traversarea Tarniţei constă în parcurgerea înot a traseului format pe lungimea lacului. Pe lângă traseul lung de 6.500 de metri va fi şi o probă mai scurtă, de 1.500 de metri, pentru cei care nu sunt pregătiţi sau nu doresc să înoate pe distanţe prea mari", a spus Elefant Laszlo, preşedintele asociaţiei de înot "Club Orca", citat de Mediafax.

Prima ediţie a traversării înot a Lacului Tarniţa a avut loc în 28 iulie 2007 şi a adunat la start 14 înotători. Lacul Tarniţa se află la 30 de kilometri de Cluj-Napoca şi are o adâncime maximă de 70 de metri.

Comentarii Facebook