Pericol pentru clujeni din Apuseni- Rosia Montana! Ce riscuri ne pandesc daca incep exploatarile la Rosia Montana- joi, ora 19.00 Stiri de Cluj LIVE

 

Joi seara, de la ora 19.00 in emisiunea STIRI de CLUJ LIVE discutam pe fata despre riscurile la care ne expunem odata cu inceperea proiectului de exploatare de la Rosia Montana.

 

Vom prezenta studii efectuate in zona de geologi, care arata ca idealizarea proiectului Rosia Montana ar putea avea efecte iremediabile: un lac cu cianuri de trei ori mai mare decat Tarnita, distrugerea in totalitate a potentialului turistic si a mediului.

 

Compania Rosia Montana construieste langa orasul Abrud un baraj care va adaposti si cianuri! VEZI ce zic oficialii RMGC - VIDEO

 

Nu doar cei din zona ar putea fi afectati de exploatarea cu cianuri, ci efectele le-am putea resimti si in Cluj, cei cativa zeci de kilometri pana la Rosia Montana urmand sa fie insuficienti pentru a ne face sa fim in siguranta.  

 

Daca efectul de dezvoltare a zonei promis de firma care urmeaza sa faca exploatarile contrabalanseaza efectele dezastruoase asupra mediului, puteti afla joi seara, de la ora 19.00, la Stiri de Cluj LIVE.   

 

UBB Cluj: Exploatarea de la Rosia Montana va distruge 300 km de galerii de mina datand din Antichitate

 

Intrebarile pot fi adresate pe pagina de Facebook a Stiri de Cluj.


Comentarii Facebook