Miercuri 6 Decembrie

Pedofilul de la Expo Transilvania, prins de trecători în parc, condamnat la la 30 de ani de închisoare


Souca Samuel Marcelus, pedofilul recidivist din parcul de lângă Expo Transilvania, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare.

Souca a violat zeci de copii, după ce le câștiga încrederea părinților

În 8 iulie 2021, Souca Samuel Marcelus, un pedofil care a mai fost condamnat pentru fapte similare în 2017, a fost reținut pentru 24 de ore de poliție, după ce a fost surprins în Parcul de la Expo Transilvania Mărăști, în timp ce era cu o fetiță de 10 ani, fiica unor prieteni.  

Bărbatul de 46 de ani a violat şi agresat sexual zece copii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. Judecătoria Cluj-Napoca l-a condamnat la 30 de ani de închisoare. Monstrul punea la cale scenarii prin care câştiga încrederea părinţilor, pentru a găsi apoi pretexte să rămână singur cu victimele, chiar şi peste noapte, în apartamentul său. Sentinţa nu este definitivă. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că bărbatul de 46 de ani, trimis în judecată în toamna anului trecut pentru comiterea a 17 infracţiuni (viol, agresiune sexuală, violenţă în familie, rele tratamente aplicate minorului, ultraj contra bunelor moravuri), a fost condamnat de Judecătoria Cluj-Napoca, în primă instanţă, notează news.ro.

Pedeapsa rezultantă pentru aceste infracţiuni a fost de 45 de ani şi 4 luni de închisoare, dar aceasta a fost redusă la 30 de ani, acesta fiind maximul prevăzut de lege. 

Anchetatorii au stabilit că, din anul 2010 până în momentul reţinerii sale – 8 iulie 2021, bărbatul a violat şi/sau agresat sexual zece copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. Procurorii au precizat că bărbatul era cunoscut ca o persoană care manifesta atracţie sexuală faţă de copii de vârstă prepubertină, indiferent de sexul lor. Pentru agresarea sexuală a trei dintre victime, el a fost condamnat la 5 ani închisoare pentru săvârşirea a trei infracţiuni de agresiune sexuală, fiind liberat condiţionat ulterior, notează sursa citată.

Potrivit procurorilor, individul nu şi-a mai putut controla deloc impulsurile sexuale, cu puţin timp înainte de a fi prins, şi a acţionat inclusiv în locuri publice, respectiv pe plaja râului Someş şi într-un parc din Cluj-Napoca.

O clujeancă l-a prins în flagrant pe Souca în parcul de la Expo Transilvania

O clujeancă l-a surprins pe Souca, în timp ce mângâia fetița în ”zonele intime”, pe iarbă, în parcul din Mărăști. Femeia a sunat la 112, dar între timp agresorul a dispărut. Acesta a fost prins de poliție după 10 minute și dus la audieri. 

Souca Samuel Marcelus este recidivist. El a fost condamnat în 2017 la 5 ani de închisoare, dar a ieșit după numai 3 ani, după ce judecătorii au fost de acord că acesta s-a schimbat. La începutul anului 2020, Souca era liber. El a pipăit mai mulți copii într-o școală, unde soția lui era învățătoare.

Femeie care a sesizat la 112 cazul a relatat ce a observat:

Eram cu băiețelul meu de mână, mergeam către stația de autobuz. Am trecut pe lângă parc și l-am văzut pe bărbat că îi ridica fetiței fusta. Mi s-a părut dubios, însă am trecut mai departe. După câțiva pași m-am întors, să văd ce fac, pentru că nu mi se părea un comportament normal. În acel moment fetița, care are, cred, maxim 10 ani, era dezbrăcată, întinsă pe spate în iarbă, iar el o mângâia pe picioare și în zona intimă. M-am dus lângă ei și am strigat ”Ce faceți acolo?”. Mi-a răspuns că face fetița pipi. Și am zis: ”Păi așa face un copil pipi? Eu acum chem Poliția”. Mi-am scos telefonul, eram efectiv șocată, el între timp i-a dat fetiței chiloțeii și a urcat pe moped. Am apucat însă, să îi fac poze”, a relatat aceasta, după incidentul din 8 iulie 2021.

Aceasta s-a apucat să strige „Pedofilul, pedofilul, opriți-l”. ”Am început, efectiv, să urlu „Pedofilul, pedofilul, opriți-l”. Nu a reacționat, însă, nimeni. Am sunat la 112, mi s-a făcut legătura la Poliție, apoi am mers la Secția 2 să le arăt și fotografiile”.

Citește AICI toată povestea pedofilului.

Comentarii Facebook