Pedofilul prins la Expo Transilvania Mărăști e recidivist, se numește Souca Samuel Marcelus și a fost reținut. Citiți povestea lui


Souca Samuel Marcelus, un pedofil care a mai fost condamnat pentru fapte similare în 2017, a fost reținut pentru 24 de ore de poliție, după ce a fost surprins, joi, 8 iulie, în Parcul de la Expo Transilvania Mărăști, în timp ce era cu o fetiță de 10 ani.  

O clujeancă l-a surprins pe Souca, în timp ce mângâia fetița în ”zonele intime”, pe iarbă, în parcul din Mărăști. Citiți aici ce a declarat. Femeia a sunat la 112, dar între timp agresorul a dispărut. Acesta a fost prins de poliție după 10 minute și dus la audieri. Se pare că era în parc cu fata unui prieten.

Joi seara, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au reținut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 46 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și ultraj contra bunelor moravuri.

La data de 8 iulie a.c., în jurul orei 11.45, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de către o persoană, cu privire la faptul că un bărbat care se afla într-un parc din municipiu, alături de un minor, ar fi avut un comportament care părea a fi suspect, acesta luând copilul în brațe, mai apoi îndreptându-se într-o zonă cu vegetație.

După ce bărbatul a fost informat despre faptul că va fi solicitată prezența unui echipaj al poliției, cel în cauză a părăsit parcul, deplasându-se într-o direcție necunoscută cu minorul.

În urma sesizării și transmiterii semnalmentelor bărbatului la numărul unic de urgență 112, la nivelul municipiului s-au constituit cu operativitate echipaje de polițiști în vederea depistării acestuia, fiind identificat după aproximativ 10 minute de la solicitare. 

Precizăm faptul că la momentul depistării, minorul nu se afla în prezența acestuia.

Totodată, au fost demarate verificări pentru stabilirea locului în care se află minorul, copilul fiind găsit la domiciliu, alături de reprezentanții legali. 

Bărbatul a fost condus la sediul unității de poliție, fiind demarate cercetări săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală.

Ulterior, în baza informațiilor rezultate în urma verificărilor din cadrul anchetei, fiind conturată o altă stare de fapt, s-a dispus extinderea încadrării juridice cu privire la comiterea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri și schimbarea încadrării juridice în cauză din infracțiunea de agresiune sexuală în infracțiunea de viol.

În urma probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în fața unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în vederea propunerii unor alte măsuri preventive”, precizează Poliția Cluj.

Pedofilul din Parcul Expo Transilvania Mărăști este recidivist

Souca Samuel Marcelus este recidivist. El a fost condamnat în 2017 la 5 ani de închisoare, dar a ieșit după numai 3 ani, după ce judecătorii au fost de acord că acesta s-a schimbat. La începutul anului 2020, Souca era liber. 

El fusese condamnat pentru o faptă din septembrie 2014. El ”a pipăit în zona organelor genitale, pe minorele C.A., S.M.B. și C.R., în timp ce acestea se aflau în baia Colegiului Pedagogic ”Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca, în scopul satisfacerii unor impulsuri sexuale”, precizau procurorii atunci. Soția lui lucra la acel liceu, iar Souca s-a dus să o ajute cu copiii. 

Pentru fiecare din cele trei infracțiuni a fost pedepsită cu 3 ani închisoare și pedepse complementare. Prin cumul, după aritmetica aplicării pedepselor s-a reținut o pedeapsă de 3 ani, cu un cumul de 2 ani de la celelalte două două fapte, rezultând o pedeapsă de 5 ani cu executare și interzicerea unor drepturi. Inculpatul a fost obligat la plata unor daune morale de câte 6.000 de euro către două dintre fetițe și de 25.000 de lei către a treia.

În tot cursul procesului penal, inculpatul a avut o atitudine nesinceră și nu a recunoscut fapta pentru care a fost trimis în judecată, invocând diverse apărări, cele mai multe dintre ele fiind formale și bazate pe credibilitatea, pe care o dă vârsta sa, în raport cu vârstele părții vătămate și martorelor”, scria procurorul Florena Ester Sterschi, fost șef interimar la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, în numărul revistei Pro Lege din august 2020, după ce Souca a fost eliberat.

Souca Samuel Marcelus era soțul învățătoarei celor trei fetițe în vârstă de 6 ani, care abia începuseră grupa pregătitoare în 2014, când a comis primele fapte.

În sarcina inculpatului se reține faptul că în data de 17 septembrie 2014, în intervalul 9.00-11.00, pentru a-și satisface impulsurile sexuale, le-a pipăit în zona organelor genitale, pe minorele C.A., S.M.B. și C.R., în timp ce acestea se aflau în toaleta Colegiului Pedagogic din municipiul Cluj-Napoca”, precizează procurorii în rechizitoriu.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că în 17 septembrie 2014, S.M.A. învățătoare la Colegiul Pedagogic din Cluj-Napoca i-a solicitat ajutorul soțului ei, Souca Samuel Marcelus, pentru a supraveghea copiii de la clasa pregătitoare, iar bărbatul s-a deplasat la unitatea școlară pentru a-și ajuta soția.

Judecătorul arată că în pauzele dintre ore, bărbatul a interacționat, printre alții, cu minorele C.A., S.M.B. și C.R., eleve în clasa pregătitoare pe care le-a agresat sexual în momentul în care acestea se aflau la baie, în sensul că le-a pipăit în zona organelor genitale, ”acțiunile sale soldându-se cu producerea celor trei minore de traume la nivel psihic, așa cum a rezultat din rapoartele psihologice întocmite în cauză”.

Un domn a intrat peste ea la baie, în pauza dintre ore, și s-a oferit să o șteargă în zona intimă, insistând să facă acest lucru pe motiv că fiica mea ar rupe hârtia igienică”, a povestit tatăl fetiței. Minora i-a relatat mamei sale că inculpatul a atins-o cu degetul în zona intimă și că ”a durat destul de mult acest lucru și i-a venit să vomeze”.

O altă fetiță a povestit că ”soțul doamnei învățătoare a necăjit-o la baie, a intrat în cabina de toaletă în care se afla, a împins ușa, deși aceasta ținea de ușă. Bărbatul luase o bucată de hârtie ca să o șteargă, iar fetița a vrut să-i ia hârtia din mână, dar nu a reușit, bărbatul a șters-o el, iar în acel moment, minora a încercat să se opună și să-l lovească cu piciorul în cap. De asemenea, bărbatul a ținut-o cu picioarele în sus. După aceasta, minora a zis către el ”lasă-mă”, iar bărbatul a zis ”imediat” și a lăsat-o să plece, iar minora a plecat de la baie în grabă, ca și când ar fi alergat”, se arată în declarațiile date la organele de poliție.

O altă fetiță i-a spus mamei că ”în timp ce se afla la școală, într-o pauză, ea s-a dus la baie, acolo aflându-se soțul învățătoarei, care se spăla pe mâini. Magistrații arată că după ce a observat-o pe minoră, inculpatul a intrat în cabina de toaletă după ea, a închis ușa și a dezbrăcat-o, a așezat-o pe vasul de toaletă, i-a desfăcut picioarele și, în timp ce stătea pe vine, i-a pus picioarele fetiței pe umerii lui și i-a desfăcut organul genital cu degetele, apoi a lăsat-o jos de pe vasul de toaletă și a îmbrăcat-o. Imediat după incident, mama minorei a solicitat transferul fiicei sale la o altă unitate școlară”.

Pe durata procesului, Souca Samuel Marcelus a spus că totul este o invenție, dar ”comisia de specialiști care a examint-o pe aceasta a observat la fel ca și psihologul școlii, dar și organul de poliție care a audiat-o, inclusiv psihologul din cadrul DGASPC Cluj, că fetița prezintă urme ale abuzului sexual, nu fabulează, iar detaliile oferite atestă existența psihotraumei determinat de abuzul sexual”.

Pedofilul a venit cu versiunea lui: ”Într-o pauză am văzut-o la baie și i-am arătat cum se trage apa la toaletă, i-am spus să nu tărăgăneze că trebuie să înceapă ora. Când a ieșit din toaletă am prins-o de mână și i-am zis să meargă la oră”, a declarat bărbatul.

Judecătorul arată că ”inculpatul a încercat doar să-și justifice prezența la baie, în timp ce minorele erau acolo, fără însă a declara vreun moment (cu excepția unui caz, când declarația era una nuanțată) că a avut contact fizic cu cele două minore”.

Souca Samuel Marcelus a negat faptele și le-a acuzat de minciună și ”complot” pe cele trei victime și familiile lor, care au vrut să o compromită pe învățătoare.

În privința influenței reciproce a fetițelor, un asemenea lucru este foarte puțin probabil, având în vedere că acestea erau colege de clasă doar de două zile, fiind astfel, aproape imposibil că trei fetițe de șase ani, care nu s-au cunoscut până atunci, după doar două zile de relaționare să se înțeleagă/influențeze într-o asemenea măsură, care să le permită ”acuzarea pe nedrept” a soțului învățătoarei, în legătură cu comiterea agresiunilor sexuale”, se arată în motivare.

Dacă acțiunile inculpatului s-ar fi rezumat doar la ștergerea unei fetițe, cu hârtie igienică, în zona intimă, s-ar fi putut accepta că intențiile acestuia nu ar fi fost de satisfacere a anumitor impulsuri secuale, ci unele de ”ajutorare” a minorei. Însă, când acesta supune trei fetițe, în intervalul de aproximativ două ore, la acțiuni ca cele mai sus descrise, prin care urmărește să aibă contact tactil și vizual cu zonele organelor genitale, nu se poate reține decât faptul că inculpatul a fost animat de anumite trăiri de moment, care l-au îndemnat să procedeze în maniera descrisă, ignorând faptul că acțiunile sale pot crea traume psihice iremediabile celor trei fetițe”, se mai arată în motivare.

Souca Samuel Marcelus a picat testul poligraf.

Foto: stirimed.ro

Comentarii Facebook