Patru suspecți reținuți de polițiști după ce au spart mai multe bancomante din Cluj! Cum acționau?

 

Patru bărbaţi suspecţi de comiterea mai multor furturi din bancomate cercetaţi de poliţiştii clujeni. Unul dintre aceştia, suspect de săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată, a fost arestat pentru 29 de zile.

 

În 14.12.2013, în urma investigaţiilor efectuate de către poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale, s-a reuşit documentarea infracţională a unui grup  format din patru persoane specializate în retrageri frauduloase de numerar din ATM-uri aflate pe raza judeţelor Cluj, Bistriţa-Năsăud, Alba şi Mureş.

 

În 14 decembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Serviciul Investigatii Criminale, au dispus începerea urmăririi penale faţă de patru bărbaţi cu vârste de 20, 30, 34, respectiv 44 de ani, toţi din municipiul Timişoara, judeţul Timiş, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat în formă continuată, complicitate la săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată şi complicitate la  tentativa  săvârşirii  infracţiunii de furt calificat în formă continuată. 

 

Conform anchetatorilor, ”în fapt, în perioada 21 septembrie - 07 octombrie  2013, bărbatul în vârstă de 20 de ani, avându-i complici pe ceilalţi trei bărbaţi, a sustras sau a încercat să sustragă sume de bani din mai multe bancomate aflate pe raza municipiului Cluj-Napoca, prin utilizarea unor carduri şi a unor instrumente metalice tip lamelă cu care a distrus fantele de eliberare a numerarului. 

 

Valoarea totală a prejudiciului cauzat este de 7.075 lei, din care aproximativ 5.740 lei reprezintă  sumele sustrase, prejudiciul nefiind recuperat până în prezent.

 

Bărbatul suspect de săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind prezentat instanţei care a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile”. 

 

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor patru bărbaţi.

Comentarii Facebook