Patru studente din Cluj au inventat o brățară care convertește muzica în vibrații. Le permite celor cu deficiențe de auz să se bucure de concerte


Patru studente din Cluj au inventat o brățară care le permite oamenilor cu deficiențe de auz să se bucure de concerte de orice fel. Dispozitivul convertește muzica în vibrații, astfel cel care o poartă poate simți în timp real ritmul.

Brățara se numește "Rhythm Touch" și a fost dezvoltată de către Bara Iulia, Mihali Marioara, Popa Ioana-Andreea şi Rizel Maria-Catalina, studente în anul 4 la specializările Automatică și Informatică Aplicată din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. 

Ideea a pornit de la o prietenă de-a fetelor care suferă de o deficiență de auz dar iubește să privească clipuri muzicale. Astfel, studentele s-au gândit la un accesoriu care să îi permită să se bucure complet de orice fel de concert, festival sau activitate muzicală, potrivit cluj24.ro.

"Brățara se pune pe încheietură, are un microfon care captează sunetele exterioare, apoi sunetul este procesat și trimis la niște motorașe care vibrează în ritmul muzicii. Are un buton de pornire, brățara începe să capteze suntele și vibrează pe ritmul muzicii, iar purtătorul poate dansa, simțind muzica deși nu o aude. Nu contează tipul de muzică", a declarat Ioana Popa, pentru sursa citată. 

Prețul acesteia s-ar situa undeva în jurul sumei de 120 de euro, fiind gândit și un sistem de închiriere pentru aceasta, cu 12 euro/zi. Fetele speră să obțină fonduri pentru a implementa proiectul.

Gadgetul a fost prezentat  alături de alte 9 proiecte dezvoltate de studenți în finala competiției ,,Internet of Things Student Challenge", desfășurată miercuri în Cluj-Napoca.

Foto: Internet of Things Student Challenge


Comentarii Facebook