Patriarhia Romana face apel la responsabilitate: Mitropolitul Clujului va fi ales in plenul Sfantului Sinod, nu in presa sau in piata

Patriarhia Romana a lansat un apel adresat preotilor si credinciosilor de a respecta doliul de 40 de zile dupa moartea mitropolitului Bartolomeu.

 

"Patriarhia Romana adreseaza apelul sau catre ierarhii, preotii si credinciosii ortodocsi romani de a respecta perioada de doliu de 40 de zile si de a se abtine de la orice declaratie publica referitoare la alegerea de mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului. Se recomanda tuturor ierarhilor sa pastreze si sa apere, in duh de smerenie si responsabilitate, unitatea si pacea Bisericii, precum si demnitatea episcopala, deoarece alegerea ierarhilor se hotaraste in plenul Sfantului Sinod, iar nu in presa sau in piata", se arata in mesajul adresat de Patriarhia Romana.

 

Apelul a fost lansat dupa ce in presa centrala si locala au aparut declaratii ale unor ierarhi si preoti ortodocsi referitoare la Mitropolia Clujului, Albei, Crisanei si Maramureşului, precum si la infiintarea de noi mitropolii ortodoxe in Transilvania.

Comentarii Facebook