Miercuri 24 Aprilie

Patriarhia, apel la rugăciune pentru încetarea secetei „pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie liniştită”


Patriarhia română a transmis vineri, 8 iulie, un apel la rugăciune pentu încetarea secetei din țara noastră. Eparhiile afectate de secetă au fost îndemnate „să oficieze rugăciunile care se rostesc la vreme de secetă”.

Patriarhia din România a lansat un apel la rugăciune pentru încetareaa secetei. Preoții din zonele afectate de secetă sunt sfătuiți „să ificieze rugăciunile care se rostesc la vreme de secetă”, iar enoriașii sunt îndemnați să „se alăture în rugăciune”. 

În contextul foarte îngrijorător, creat de seceta care afectează masiv agricultura și alte domenii de activitate, Patriarhia Română adresează un îndemn părintesc către Eparhiile sale, pe teritoriile cărora seceta persistă, să oficieze rugăciunile care se rostesc stăruitor ‘la vreme de secetă’”, au transmis reprezentanții Patriarhiei României. 

Aceste rugăciuni speciale se citesc în biserici sau pe câmp, pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie liniştită, spre buna rodire a pământului. Este, aşadar, absolut necesar ca în asemenea împrejurări să cerem ajutorul lui Dumnezeu prin rugăciune stăruitoare, deoarece Dumnezeu 'face să răsară soarele peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi (Matei 5, 45)'”, se mai arată în comunicatul Patriarhiei Române, scrie Adevărul.

Vezi și: VIDEO - Credincioșii de la Mănăstirea Pogleț spun că au avut parte de o minune în timpul rugăciunii pentru ploaie: „Dumnezeu ne-a ascultat!”

Alertă de secetă în țara noastră 

Premierul Nicolae Ciucă le-a solicitat recent miniştrilor de resort un plan coerent privind intervenţia şi sprijinirea autorităţilor locale în contextul fenomenelor meteo extreme din România. 

Am avut o discuție cu ministrul Mediului și cu ministrul de Interne privind analiza acestor fenomene. Nu vorbim doar de ploile abundente care au generat inundaţii la nivel local, ci discutăm despre efectele secetei”, a transmis premierul, care a atras atenția că apa potabilă trebuie utilizată responsabil în această perioadă.


Comentarii Facebook