Descoperiri arheologice la șantierul de pe Universității / Kogălniceanu. Emil Boc e îngândurat. Arheolog: Tot centrul e așa! - FOTO


Muncitorii care au făcut săpături pentru amenajarea zonei străzilor Universității și Kogălniceanu au dat peste vestigii istorice. Arheologii adună acum date despre ruinele găsite în parcarea de pe strada Universității. 

Emil Boc a vizitat lucrările și-a uitat îngîndurat și la vestigiile găsite la nici un metru sub asfalt. 

Arheologii atrag și au atras în permanență atenția că tot centrul istoric este plin de ruine, astfel că orice săpătură duce la oprirea lucrărilor până când se realizează descărcarea arheologică. 

Din acest punct de vedere, metroul Clujului va avea mult de furcă cu aceste vestigii. 

Astăzi (vineri, 8 iulie) am efectuat o vizită de lucru pe unul dintre șantierele din centrul orașului - zona urbană Strada Mihail Kogălniceanu. Lucrările sunt în grafic, stadiul fizic fiind de 30%. Se lucrează în prezent la rețelele edilitare, infrastructură și iluminat public. După finalizarea proiectului, clujenii vor avea la dispoziție încă un spațiu modern, realizat în baza conceptului de „shared space” accentul fiind pe mobilitatea pietonilor și a utilizatorilor de biciclete și trotinete.

De asemenea, pe strada Universității este propusă readucerea la locul inițial a statuii „Sfânta Maria Protectoare” (transmutată în 1957) și crearea unei piațete pe locul parcării actuale”, a spus Emil Boc despre lucrările de pe strada Kogălniceanu. 

292218098_584615679701786_7973641203910282664_n.jpg

Comentarii Facebook