Vineri 27 Ianuarie

Pasaj rutier pe drumul spre Gherla (DN 1C) la Jucu - Tetarom 3, pentru a fi evitat accidentele


Consiliul Județean Cluj și Primăria Jucu se asociază pentru a realiza un pasaj rutier, care să preia traficul de pe DN 1C spre Jucu. 

Este vorba despre un proiect de Consiliu Județean prin care se va realiza un pasaj de legătură între DN1C și DJ 109D, în zona Parcului Industrial Tetarom III.

Am decis să preluăm inițiativa și să contribuim la rezolvarea acestei probleme întrucât conștientizăm pe deplin necesitatea și importanța unei astfel de investiții în zonă. Cu siguranță, vom contribui cu tot ceea ce ține de noi pentru ca circulația să se desfășoare în condiții de maximă siguranță și cu o fluiditate corespunzătoare, iar accesul către Parcul Industrial Tetarom III și activitatea acestuia să se realizeze într-un mod optim”, a explicat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Clujul va finanța din bugetul propriu studiul de fezabilitate, va elabora documentațiile tehnico-economice și de urbanism necesare și va întreprinde demersurile în vederea obținerii unor finanțări nerambursabile.

Comuna Jucu va pune la dispoziție terenurile necesare pentru realizarea obiectivului de investiții, situate pe raza sa administrativ-teritorială.

Acolo sunt foarte multe accidente, la virajul spre comuna Jucu sau la ieșire în drumul național. Pasajul ar urma să fie asemănător cu cel făcut la centrul comercial Vivo.

Pasajul va duce la reducerea sau chiar eliminarea accidentelor rutiere soldate cu victime sau/și cu pagube materiale. 

Parcul Industrial Tetarom III, cu o suprafață de aproximativ 150 ha, este situat în comuna clujeană Jucu. Acesta este cel de-al treilea parc industrial realizat de Consiliul Județean Cluj și a fost inaugurat în luna februarie, anul 2008. 

Comentarii Facebook