Parcul Iuliu Hațieganu va fi reabilitat: Va putea găzdui meciuri din Divizia B pe un teren cu nocturnă - VIDEO

 

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, profesorul Ioan Aurel Pop, a semnat astăzi contractul de finanțare a proiectului de reabilitare a Parcului Iuliu Hațieganu. 

 

Proiectul este unul de mare amploare, inclusiv financiară pentru că presupune cheltuirea a 32 de milioane de lei. Proiectul se face prin Agenția de Dezvoltare Nord Vest și implică folosirea fondurilor europene. Proiectul înseamnă reabilitarea Parcului Hațieganu, a parcului sportiv care aparține universității noastre și în care se află și Facultatea de Educație Fizică. Acest parc este cel mai vechi din Sud Vestul Europei și este cel mai mare de care dispune o universitate în domeniul sportului amantor și al pregătirii pentru educație fizică. 

 

Reabilitatea parcului cu toate resorturile de care v-am vorbit, de la mărirea clădirii Facultății de Educație Fizică pe verticală, până la reabilitarea terenului de fotbal, a celor cinci terenuri destinate altor sporturi, la transformarea unor suprafețe cu zgură în suprafețe modernizate, la modernizarea aleilor parcului și la schimbarea canalizării și modernizarea instalațiilor de energie electrică, chiar construirea unei instalații de nocturnă pe unul dintre terenuri care să permită desfășurarea sporturilor în condiții mai bune, toate acestea vor înseamna o îmbunătățire a bazei sportive și a activității studenților și în fond a tineretului din acest oraș”, a declarat rectorul UBB Cluj, Ioan Aurel Pop.

 

Licitația în acest proiect va fi făcută în primăvara anului 2013, iar lucrările ar putea dura 24 de luni. 

 

Pe durata lucrărilor, arborii din parc nu vor avea de suferit. ”Aceștia vor fi păstrați nu numai une va fi cazul se va interveni de către spreciliștii nostri de la catedra de botanică”, a mai spus Ioan Aurel Pop, conștient că organizațiile ecologiste monitorizează acest proiect. 

Comentarii Facebook