Padurea-parc, situata intre cartierele Zorilor si Campusul Hasdeu, este inaugurata astazi


Primaria Cluj-Napoca a anuntat ca va inaugura, in 1 iunie, de la ora 11, Parcul "Iuliu Prodan", realizat in parteneriat cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara.

 

Amenajarea padurii-parc si a gradinii agrobotanice "Profesor Iuliu Prodan", situate intre cartierul Zorilor si Campusul Hasdeu, s-a facut in doua etape.

Consiliul de Administratie al USAMV si Senatul universitatii au aprobat deja asocierea cu Consiliul Local pentru amenajarea parcului care va purta numele "Profesor Iuliu Prodan", urmand ca parteneriatul sa fie supus aprobarii si in sedinta Consiliului local programata in 29 februarie. USAMV va pune la dispozitie intreaga suprafata de 6 hectare a parcului si a gradinii agrobotanice, iar Primaria Cluj-Napoca se va ocupa de amenajarile necesare. Asocierea se va incheia pe o perioada initiala de 10 ani, cu posibilitate de prelungire.

In ceea ce priveste amenajarile, muncipalitatea s-a ocupat atat de lucrarile de curatire a vegetatiei existente, cat si de trasarea aleilor, realizarea iluminatului public,  amplasarea de aparate de fitness in aer liber, construirea unui foisor din lemn, amplasarea de cosuri de gunoi, de banci si de cismele.

In zona gradinii agrobotanice exista deja majoritatea specilor lemnoase si ierboase, acestea fiind numai puse in valoare.

Comentarii Facebook