Pacientul depistat cu COVID la Institutul de Urologie Cluj a fost adus de la UPU! Acum e internat la terapie intensivă


Un pacient de la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj a fost depistat cu noul coronavirus COVID-19 și transferat la terapie intensivă, la un spital COVID, din Cluj-Napoca, a declarat directorul medical al Institutului, Dr. Marcel Rad.

Pacientul a fost adus de la UPU Cluj, und a fost testat și a ieșit că este negativ. În cursul internării a manifestat semne de boală și a fost retestat, ieșind pozitiv. 

Directorul medical al Institutului, Dr. Marcel Rad, a spus că s-au luat rapid măsuri de izolare a zonei, iar pacienții care nu erau urgențe au fost trimiși acasă.

Avem un pacient de-al nostru, un caz urologic cu tumoră, care a venit prin UPU, săptămâna trecută a fost internat la noi, cu un test negativ, făcut la dânșii. În cursul internării a început să dezvolte ceva simptome respiratorii și l-am izolat și l-am retestat.  Ieri seara am primit rezultatul că de fapt el este pozitiv. De aici au urmat toate protocoalele care sunt în momentul de față, cu ancheta epidemiologică. Aici nu a intrat în contact cu nimeni, pentru că el a fost izolat în rezervă.

Acum testăm personalul pentru că urmează să se închidă și Spitalul Clujana,care se închide și preluăm pacienți urologici, iar acolo să se trateze doar pacienți COVID. 

Acum, la noi, tot ce poate fi amânat câteva zile, ca să nu creștem riscul și la alți pacienți și reprogramăm internările cât timp durează ancheta epidemiologică, adică timp de câteva zile, iar apoi reinternăm. Cu restul pacienților mergem în continuare,. Asigurăm continuitatea activității și la blocul operator, dar în continuare ne-am împărțit pe echipe”, a declarat directorul medical al Institutului, Dr. Marcel Rad. 

Activitatea este afectată numai în ceea ce privește cazurile programabile. Sper pe un joi, vineri să ne putem relua activitatea. S-au externat câțiva pacienți din cazurile care nu reprezentau urgență, ca să nu îi expunem la riscuri. La noi accesul este mai dificil și nu avem acces prin mai multe locuri. Am decis să externăm ceea ce poate fi amânat, în niciun caz nu i-am dat afară din spital”, a mai spus directorul medical.

Comentarii Facebook