Pacientă suspectă de coronavirus ținută într-un cort, în frig, la Turda, în fața spitalului din lipsă de locuri - VIDEO


O pacientă suspectă de COVID este ținută de luni, 20 aprilie, în cortul amplasat la intrarea în Spital, în frig. I s-a dat mâncare, dar fără tacâmuri.

Ieri (luni, 20 aprilie) m-am internat suspect COVID. Mi-au adus prânz și amiază, dar nu am cu ce mânca. Stau în acest cort și folosesc o toaletă infectă. Aseară m-au dus din cort în salon, mi-au făcut tratament și după tratament și-au dat seama că au greșit fișele. Era altă doamnă. După un scandal monstruos cu doctorița de azi noapte, m-au adus din nou în cort și mi-au spus că se mai întâmplă. Acum spune-ți dvs cum caracterizați acest comportament față de un pacient suspect COVID. unde este responsabilitatea, igiena și cum se mănâncă acea mâncare. Azi noapte în cort au fost 7 grade cu tot cu aeroterma. Sunt de ieri de la 10.30 și sunt tot aici. Pe domnul de vizavi l-au dus în salon cu sac în cap. A spus unul dintre portari ca degeaba va chem ca nu va lasa înăuntru sa filmați când a fost scandalul din cauza tratamentului greșit, a fișelor încurcate”, a relatat pacienta, conform Turda News.

Activitatea medicală se desfășoară în condiții cvasinormale, majoritatea pacienților care se internează în spital sunt testați COVID-19, cei pozitivi fiind îndrumați către spitalele din Cluj-Napoca, unde se tratează pacienții cu coronavirus”, a precizat conducerea Spitalului din Turda, într-o postare pe Facebook

Directorul Spitalului Turda, Ovidiu Stănilă, a declarat ulterior,  potrivit sursei citate, că: ”Corturile sunt cele mai profi care există în România! Într-adevăr, a fost mai frig în acest week-end. oricum, vom da drumul la secția de Boli Infecțioase, cât de curând, și nu se va mai sta în cort. Într-adevăr, s-a omis chestia cu tacâmurile și am rezolvat-o azi, cu tacâmuri de unică folosință. 

Desigur, poate că unii oameni nu sunt mulțumiți că trebuie să aștepte pe triaj până le vine rezultatul la recoltări, însă am fost nevoiți să implementăm aceste măsuri, pentru a evita expunerea medicilor și a asistentelor la infecția cu Covid-19.

Este o situație mai delicată în această perioadă, ar trebui ca și dvs, presa, să susțineți Spitalul. Săptămânal, în fiecare vineri, vom transmite o informare”.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a verificat cazul.

Cortul de triaj utilizat la Spitalul Turda este similar cu cele din Cluj-Napoca, utilizate și la UPU, Clujana, Oncologie. Nu am mai avut sesizări până în prezent. Sunt dotate cu aeroterme și sunt cele mai noi, achiziționate de ISU. Sigur că nu pot oferi aceleași condiții ca în spital, dar e cea mai buna varianta pentru triaj, utilizată peste tot in lume. Legat de veselă necesară, înțeleg că a fost o problema temporara care a fost remediata azi. Va rog să mă anunțați dacă vor mai fi probleme”, a spus Mircea Abrudean.

Comentarii Facebook