Vineri 30 Septembrie

Orașul din România în care au loc șapte divorțuri pe zi. Vezi câte divorțuri au fost înregistrate anul trecut în Cluj-Napoca


În România rata divorțurilor a înregistrat o ușoară creștere în perioada pandemiei. De vină a fost nu doar stresul, ci și faptul că partenerii au petrecut mai mult timp împreună și au acumulat frustrări și tensiuni peste care nu au mai putut trece.

Potrivit datelor oficiale, în primii ani după Revoluție aveam un divorț la 6 căsătorii. În 2021, însă, Bucureștiul a ajuns pe primul loc în România la divorțuri. Mai exact, 2.600 de divorțuri au fost pronunțate pe parcursul unui an, ceea ce înseamnă 7 pe zi, potrivit studiului publicat de INS în 2021. Municipiul Cluj-Napoca se află printe orașele cu cea mai mică rată de divorț din România, cu 405 divorțuri într-un an. 

Cel mai mic număr de divorțuri se înregistrează în  Covasna (227 divorțuri) și în Vâlcea (205 divorțuri).

După pandemie, numărul divorțurilor în România a crescut

Chiar dacă în anul 2020 numărul total al divorțurilor a scăzut, în pandemie, ponderea divorțurilor cauzate de violența fizică a crescut, notează cancan.ro.

În anul 2021, în 3 județe s-au înregistrat peste 1.000 cazuri de divorț. Este vorbe de Constanța, Iași și Prahova. Numărul bărbaţilor de peste 50 de ani care au divorţat este semnificativ mai mare decât cel al femeilor: de 1,4 ori la grupa de vârstă 50-54 şi de 1,8 ori la grupele de vârstă 55-59 ani şi 60 ani şi peste, arată studiul publicat de INS din 2021.

Divorţurile s-au pronunţat în 47,0% dintre cazuri din vina ambilor soţi, în 10,2% din cazuri din vina soţului, în 3,5% dintre cazuri din vina soţiei şi 39,3% din alte cauze.

De ce divorțează românii

  • Infidelitate
  • Violență domestică
  • Neglijență familială
  • Neînțelegeri complexe și grave dintre soți

Comentarii Facebook