Oradea a cumpărat 20 de tone de echipamente sanitare pentru medici, fără a sta la mila Guvernului - FOTO


Două zboruri Boeing 737 ale companiei Tarom aduc la Oradea 20 de tone de materiale sanitare pentru spitale. Achiziția a fost făcută direct de primăria Oradea, fără a sta la mila Guvernului. 

Două aeronave Boeing 737 ale companiei Tarom sunt în zbor spre Oradea. Aduc fiecare câte 10 tone de materiale sanitare foarte importante pentru buna funcţionare a spitalelor noastre.

Au decolat de pe aeroportul din Shanghai - China, fac o escală de realimentare cu kerosen în Kazahstan şi după aproape 14 ore de zbor vor ateriza pe aeroportul din Oradea. Primul va ateriza în jurul orei 15, al doilea la noapte, târziu.

Combinezoanele şi măștile transportate fac parte din contractul de import din care am mai adus la sfârşitul săptămânii trecute 37 de tone de materiale sanitare.

Dacă totul va fi în regulă, a treia aeronavă Boeing 737 va aduce până la sfârșitul acestei săptămâni ultimul transport, încă 10 tone de materiale sanitare. Vom fi asigurați cu materiale sanitare pentru toate spitalele și pentru toți cei care sunt în linia întâi în județul Bihor.

Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit şi au susținut ca aceste produse vitale să ajungă în siguranță la noi: transportatori, celor care ne-au garantat plățile, autorităților care ne-au susţinut, donatorilor și tuturor celor care au dat o mână de ajutor. Vom face un raport în detaliu în zilele următoare, după ce toate livrările vor fi făcute, cu privire la cantități, tipuri de materiale și prețuri. Toate costurile vor fi prezentate în mod transparent. În tot cazul, oamenii din linia întâi au echipamente iar economiile realizate de spitale și primărie sunt consistente.

Doi oameni au o contribuție majoră la acest import: Gheorghe Carp - directorul Spitalului Județean și Mihai Jurca - directorul APTOR. Respect!”, a transmis primarul Ilie Bolojan.

Prima aeronavă a aterizat, la ora 15.00, pe pista aeroportului orădean.

Transporturile conțin combinezoane, măşti, mănuşi, ochelari de protecţie, botoşei, bonete, halate impermeabile etc. Plata transporturilor va fi făcută de Primăria Oradea şi de Spitalul Judeţean. 

Materiale cumpărate costă 3,1 milioane de dolari.

Oradea a concurat pentru aceste materiale cu alte țări și a reușit să le cumpere fără intermediari la preţuri mai mici decât au făcut-o reprezentanţii unor state.

Comparând preţurile care se practică în România şi în Europa, cred că am luat la sub jumătate. O să aveţi şi comparaţiile (n.r. – pe site-ul Spitalului Judeţean), o să arătăm şi preţurile cu care se achiziţionează în momentul de faţă echipamente", a spus dr. Gheorghe Carp - directorul Spitalului Judeţean

Demersul a fost sprijinit de reprezentanţii unei companii din Parcul Industrial care are unităţi de producţie şi în China, scrie bihoreanul.ro.

Comentarii Facebook