Operație COMPLEXĂ pentru a-i salva piciorul șoferului din accidentul mortal de la Gilău


Șoferul Ștefan Tudor Cârjă implicat în accidentul mortal din noaptea de duminică spre luni, în care a murit prietena acestuia, este pe terapie intensivă, iar medicii au reușit, pentru moment, salvarea piciorului. 

El este stabil. Este pe terapie intensivă. Momentan operația păstrează încă piciorul care se punea problema de amputație, dar există încă posibilitatea de complicație, care s-ar putea să ducă la amputație. Noi sperăm să nu, pentru că a trecut un număr de zile, dar depinde de reactivitate. Vor trebui apoi intervenții pentru reconstrucția piciorului.

În rest mai are unele fracturi. Mai este un traumatism cranio-cerebral și unul toracic, dar aceasta este fractura principală și riscul de a pierde piciorul era foarte mare”, a explicat medicul Adela Golea, Directorul Medical al Spitalului Clinic Județenean CLuj, de care aparține UPU Cluj.

Piciorul șoferului fusese aproape amputat în urma accidentului, osul fiind rupt sub genunchi și deasupra gleznei. ”Piciorul se mai ținea în piele. Medicii au luat o venă de la celălalt picior și au atasat-o piciorului afectat. Acum este menținut într-un spațiu steril și dacă evoluția va fi favorabilă se va trece la reconstrucția piciorului cu grefe de mușchi și piele de la celălalt picior”, a mai spus medicul.

Comentarii Facebook