O tonă de ciuperci și fructe de pădure, confiscate de polițiștii clujeni de la oamenii din Măguri-Răcătău, Mărişel şi Beliş

 

Polițiștii clujeni au făcut o razie, miercuri, 20 august, pe raza comunelor Măguri-Răcătău, Mărişel şi Beliş din judeţul Cluj, în rândul celor care recoltează şi comercializează fructe de pădure şi ciuperci fără a acte.

 

Efective ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi ale Grupării Mobile de Jandarmi Cluj au desfăşurat o acțiune în zona Munţilor Apuseni, la limita cu judeţul Alba, în locurile numite ”Dobruş”, ”Dorna” şi ”La Grinzi”.

 

Poliţiştii au urmărit identificarea şi verificarea persoanelor care recoltează fructe de pădure şi ciuperci, fără respectarea prevederilor legale, a persoanelor care locuiesc în tabere improvizate pe fondul forestier, precum şi identificarea persoanelor urmărite în temeiul legii.

 

De asemenea, aceştia au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi contravenţiilor la regimul silvic, fiind sprijiniţi de reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Cluj”, precizează IPJ Cluj.

 

Poliţiştii au aplicat 45 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 35 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea  contravenţiilor silvice şi 10 pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite, în valoare totală de peste 7.000 de lei.

 

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au confiscat 690 kg de afine şi 247 kg de ciuperci.

Comentarii Facebook