O parte dintre studentii clujeni vor avea abonamente gratuite pe o linie de transport in comun, iar altii pe doua

 

Studentii de la UBB, Academia de Muzica si Universitatea de Arta si Design vor avea abanamente gratuite doar pe o linie de transport in comun, iar restul pe doua.

 

Potrivit unui proiect de hotarare de Consiliu Local, o parte dintre studentii clujeni vor putea circula gratuit pe o linie de transport in comun, iar altii pe doua linii.

 

"In baza conventiilor incheiate cu universitatile clujene pe anul 2010-2011, beneficiaza de abonament lunar pe o linie studentii si masteranzii de la UBB, Academia de Muzica si Universitatea de Arta si Design, iar de abonamente lunare pe doua lunii, studentii si masteranzii de la Universitatea Tehnica, USAMV si UMF", se arata in proiectul de hotarare.

 

Abonamentele eliberate vor fi gratuite sau cu reducere in functie de forma de invatamant, zi-buget sau zi-taxa, se mai arata in proiect. Consiliul Local va deconta lunar catre RATUC cate 25 de lei pentru fiecare abonament eliberat beneficiarilor.

 

Potrivit unei adrese trimise Primariei, RATUC sustine ca intampina greutati privind aplicarea prevederilor hotararii anterioare a Consiliului local, care stipula acordarea subventiei pe mijloacele de transport in comun studentilor, masteranzilor si doctoranzilor posesori ai unuia dintre cardurile nebancare StudCard, ISIC Student, Euro<26 Student si Omnipass, in perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2011. Din aceasta cauza, RATUC a solicitat modificarea hotararii.

 

Numarul de linii pe care se acorda abonamente gratuite a fost stabilit de RATUC si cele sase universitati clujene de stat pe baza unor conventii.

 

Proiectul va fi dezbatut in sedinta din 14 iunie a Consiliului local.

Comentarii Facebook