O nouă serie de controale la Cluj-Napoca! Au fost vizați cei care nu respectă măsurile împotriva COVID-19


Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au desfășurat, în cursul zilei de marți, o serie de acțiuni pe raza de competență, în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, creșterii gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic, dar și pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii 55/2020 privind starea de alertă și măsurile de prevenire Covid-19.

Prima etapă a acțiunii, desfășurată în intervalul orar 17.00 – 19.00, a avut ca obiectiv principal verificarea respectării prevederilor legale în zona centrelor comerciale de pe raza municipiului Cluj-Napoca. 

Cea de-a doua etapă a fost desfășurată între orele 23.00 – 01.00, urmărindu-se verificarea respectării interdicției de circulație a persoanelor  în afara locuințelor sau a gospodăriilor.

Astfel, echipajele au acționat în filtre rutiere constituite pe principalele artere de drum.

Ca urmare a activităților desfășurate, au fost legitimate 177 de persoane și controlate în trafic un număr de 66 de autovehicule.

În total, s-au aplicat 54 de contravenții în valoare de 11.345 de lei.

Nerespectarea măsurilor stabilite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 a atras sancționarea a 33 de persoane în conformitate cu Legea 55/2020, iar alte 3 persoane au fost sancționate pentru abateri aduse normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, abaterile aduse normelor de circulație de către participanții la trafic au condus la aplicarea unui număr de 17 sancțiuni la OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice. Astfel, polițiștii au retras un certificat de înmatriculare.

Totodată, o persoană a fost sancționată în conformitate cu Legea 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie.


Comentarii Facebook