O nouă creșă, cu 90 de locuri, se va deschide la Cluj în toamnă FOTO


Primăria Cluj-Napoca anunță că lucrările la Creșa Cenușăreasa de pe strada Grigore Alexandrescu nr. 47A sunt efectuate în proporție de 75%. 

Creșa va avea 6 grupe de copii cu 90 de locuri, sub denumirea Creșa Cenușăreasa, structura 2. Clădirea are regim de S+P+E+er.

Termenul contractual de finalizare a lucrărilor este 30 Septembrie 2020, dar Primăria susține că executantul se va mobiliza să termine mai repede, astfel:

– 31 August 2020: finalizare lucrări;

– 1 – 30 Septembrie: Recepție lucrări, obținere avize de funcționare, inclusiv aviz ISU;

– 1 – 15 Octombrie: dotare cu mobilier și alte dotări interioare;

– 15 Octombrie 2020: primirea copiilor la creșă.

De asemenea, în ședința de Consiliu local din data de 18 Iunie 2020 se va dezbate și aproba un proiect de hotărâre de consiliu local pentru acordarea unui sprijin financiar la plata bonelor.

În acest moment, la nivelul municipiului Cluj-Napoca există 1.232 de locuri în creșe, toate creșele au fost reabilitate și modernizate, iar în luna februarie 2021 vor fi finalizate alte 90 de locuri în creșă.

Totodată, de săptămâna viitoare, dacă se va aproba și la nivel național, Primăria Cluj-Napoca susține că este pregătită să deschidă creșele în maxim 3 zile de la reglementarea de la nivel național.


Comentarii Facebook