Un clujean e indignat că floreștenii își aduc copiii la grădiniță în Cluj și ocupă locurile de parcare


Un clujean este foarte nemulțumit de faptul că locuitorii din Florești care au copii la grădiniță în Cluj-Napoca ocupă locurile de parcare. Acesta consideră că nu este corect că cei din Florești au plătit mai puțin pe locuințele lor si ocupă locuri de parcare în oraș.

Nu se poate rezolva domnule primar problema transhumantei elevilor si gradinarilor din Floresti la Cluj (blocheaza strazile din preajma scolilor gradinitelor nemaifiind vorba de parcari in care parcheaza ca la ei pe legheleu la floresti), taxele locale le achita la Floresti nu la Cluj.

Am sunat in nenumarate randuri la politia primariei. A venit, a vazut si a plecat. Sunt 9 parcari in fata la gradinita pe gr alex care sunt blocate cu NESIMTIRE. Noi am platit 55 mii euro pe apartament in cluj ei in floresti 30...”, se plânge un barbat pe domnuleprimar.ro.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au explicat că există anumite condiții de înscriere a elevilor la școli stabilite de către Inspectoratul Școlar Județean, în funcție de adresa de domiciliu.

Conditiile de inscriere a elevilor la scoli si gradinite sunt stabilite de catre Inspectoratul Scolar Judetean si presupun, printre altele, arondarea acestora in functie de adresa de domiciliu. Chiar daca multi dintre copii vin din Floresti, probabil famliile lor au putut proba detinerea unei forme de resedinta - permanenta sau temporara - pe una din strazile arondate scolii/gradinitei respective.In acest caz nu li se poate refuza inscrierea la scoala/gradinita respectiva - dreptul la educatie fiind garantat prin Constitutie in Romania.

Pentru rezolvarea problemei privind locurile de parcare, va recomandam sa sesizati cazurile de ocupare abuziva (in situatia in care acest lucru se intampla pe locul dvs, politistul local va va cere sa faceti dovada dreptului de ocupare pentru a aplica amenda ocupantului abuziv)”, transmit reprezentanții Primăriei.

Comentarii Facebook