Doi avocați s-au bătut la Tribunalul Cluj. Unul dintre ei are antecedente - EXCLUSIV

 

Doi avocați din Cluj s-au luat de gât, pe holurile Tribunalului, în urma unei dispute care a avut loc în sala de judecată. Cazul este în atenția conducerii Tribunalului Cluj și a Jandarmeriei.

 

Altercația a avut loc între avocații Rareș Lăpușan și Victor Rusa. Primul s-a simțit jignit în sala de judecată de Rusa, în timpul unei pledoarii, iar la ieșire a sărit să își facă dreptate.

 

Victor Rusa a fost luat de gât și bruscat. Cazul a ajuns la conducerea instanței, care a demarat o anchetă. Există probe clare în privința acestei agresiuni”, au precizat unele surse pentru Știri de Cluj. Jandarmii, care asigură paza, au sărit să îi despartă.

 

Avocatul Rareș Lăpușan ar mai fi avut altercații și cu alți angajați ai Tribunalului Cluj, fiind propus pentru o mustrare scrisă din cauza comportamentului său. 

 

Nu vreau să dau detalii despre așa ceva. Nu mi se pare normal să discut în public despre acest subiect”, a declarat avocatul Rareș Lăpușan.

 

Avocatul Victor Rusa a refuzat, la rândul lui, să comenteze alercația avută cu Rareș Lăpușan.

 

Vezi AICI imagini cu bătaia dintre cei doi avocați.

 

În ultimele saptamani, avocatul Rareş Lăpuşan a fost implicat în alte alercaţii cu funcţionarii de la registratura Judecătoriei Cluj Napoca. Potrivit martorilor, avocatul Lăpuşan i-a adresat cuvinte grele de reprodus în spaţiul public unui funcţionar. ”Când a ajuns la ghişeu a avut o pornire nervoasă împotriva funcţionarei. I-a strigat că e c...a şi că e m....istă şi că lui nu îi pasă că prietenul acesteia lucrează la poliţie. Înainte să îl bată pe Rusa, a fost din nou implicat într-un scandal cu aceeaşi funcţionară, care nu s-a lăsat şi a provocat în permanenţă”, a precizat o sursă.

 

Preşedintele Judecătoriei Cluj Napoca, judecătorul Lucian Mihăiţă Marian a declarat că el nu tolerează astfel de comportamente ale avocaţilor, angajaţilor sau justiţiabililor. ”Deja am avut o discuţie cu domnul Rusa pentru a afla ce s-a întâmplat în faţa sălii de judecată 102. Astfel de întâmplări nu pot fi tolerate”, a spus judecătorul Lucian Mihăiţă Marian.

 

CITIȚI ȘI:

RADP Cluj, acuzata ca plateste un avocat cu 50.000 de euro avocatului Rusa! Directorul Ioan Morocazan: "Contractul este confidential!"

Itele scandalului RADP Cluj - GPI Turism Zalau ajung pana la magistratii de la Curtea de Apel Cluj!

Victor Rusa: Nu am facut presiuni pe langa judecatorii de la Curtea de Apel Cluj in dosarul RADP - GPI Turism Zalau

 

Comentarii Facebook