,,Nu putem bate jumătate de oră pe jos cu bebe mic”. Curg sesizările la Primăria Cluj după desființarea locurilor de parcare din zonele ultracentrale


Problema locurilor de parcare în Cluj-Napoca este una evidentă. În ultimul timp, din ce în ce mai multe persoane care locuiesc în centrul orașului se plâng că au rămas fără un spațiu unde să-și parcheze mașina, din cauza desființărilor parcărilor din zonă.

O familie care locuiește în centrul municipiului Cluj-Napoca, în apropierea străzii Memorandului a fost afectată, ca și alți riverani, de desființarea locurilor de parcare din zonă.

Aceștia spun, că la momentul în care au ales să se mute, în centru existau suficiente opțiuni de parcare, însă odată cu trecerea timpului locurile de parcare au început să dispară. 

,,Bună ziua, vă scriu din perspectiva unei familii de riverani cu vechime în zona centrală, familie cu bebe de 1 an și încă un bebe pe drum.

Acum mulți ani când ne-am mutat în zona, există o multitudine de opțiuni legale pentru riverani pt parcarea mașinii personale: o multitudine de parcari pe străzi ce erau disponibile cu abonament, cat și parcare cu abonament la Parcarea primăriei de pe Moților.

Noi mult timp am folosit Parkingul Moților.”, a explicat unul dintre clujeni într-o sesizare pentru autoritățile locale. 

Nici această opțiune nu a mai fost valabilă,  iar familia a fost nevoită să se deplaseze distanțe lungi pe jos, cu copii în brațe.

,,Într-un final de an, pe neanunțate, s-a renunțat la această posibilitate, și am folosit abonamentul pe străzi conexe. Rând pe rând au dispărut marea majoritate a opțiunilor de parcare în zonă. Noi chiar circulăm cât de mult putem pe jos, sau mijloace de transport în comun, însă în tot acest timp trebuie să lăsăm mașina undeva.

Nu putem renunța la ea, deoarece cu 1 bebe mic și încă unul pe drum depindem de ea pentru deplasarea cu copilul, avem nevoie de scaune auto dedicate pt categorii de varsta, iar în situația curentă e imposibil să găsim variante de taxi sau ride sharing să ne poata acomoda nevoile. Nu putem bate jumătate de oră pe jos cu bebe mici pentru a ajunge la o parcare îndepărtată.

Cerem doar demnitate și decență și respect, ca orice cetățeni cu drepturi ai acestui oraș. Petitia noastra ca familie riverana, cu buletine în centrul orașului, sa reavem opțiunea de abonament lunar la parkingul primăriei de pe Moților.”, au completat clujenii. 

Mulți clujeni din zona centrală se confruntă cu aceeași problemă. 

După desființarea masivă a locurilor de parcare, riveranii de pe străzile centrale cer Primăriei tarife preferențiale la parkingul de pe Moților

Amintim că acesta nu este un fenomen unic. În aceste zile, Primăria Cluj-Napoca desființează 95 de locuri de parcare din zona Parcului I.L. Caragiale.

Comentarii Facebook