”Parcați la Cluj Arena, că e mai ieftin! - Primăria Cluj-Napoca desființează alte 95 de locuri de parcare din centrul Clujului - FOTO


Primăria Cluj-Napoca desființează 95 de locuri de parcare din centrul Clujului, situate în zona Parcului I.L. Caragiale, o zonă care are nevoie de locuri unde să lași mașina.

Zilele acestea Primăria desființează aprox. 95 locuri de parcare pe str. Octavian Petrovici (lângă parcul Caragiale). Acestea fiind printre ultimele din zona centrală, după desființarea în anii trecuți a celor din P-ța Unirii, apoi Iuliu Maniu, Kogălniceanu, etc.

Sunt de acord, că traficul auto din centru ar trebui redus și foarte multe mașini, chiar nu ar avea ce căuta acolo, dar cred că nu ar trebui desconsiderați în acest hal nici cei care locuiesc în această zonă și care - cred – au și ei dreptul (si poate nevoia) de a poseda/folosi o mașină. Modele se găsesc în Europa.

Această pietonalizare sună bine, în prima lectură, dar din păcate, dacă ne uităm atent, aceste spații nu sunt redobândite de clujeni, pe aceștia poți să-i vezi eventual în trecere, ci sunt sunt folosite pentru bâlciuri, concesionate sau pentru poluarea aerului cu artificii”, a comentat Csorba Béla, pe grupul Clujul Civic.

Acesta locuiește în Piața Unirii și parca pe strada Petrovici, unde avea abonament. Ei bine, acum a primit notificare că trebuie să se mute și să se descurce singur. 

Locuind in p-ța Unirii și folosind (din nevoie) zilnic mașina, o parcam - cu abonament de riveran - pe str. Petrovici (450m de locuința). Abonamentul l-am achiziționat (pentru tot anul) la începutul lunii. Azi am găsit somația pe parbriz să parchez ”regulamentar”, cu amenințările de rigoare... Am sunat la Politia Locală, să mă lumineze, unde-mi pot lăsa mașina. Răspunsul era: ”Vă descurcați!” Cam același răspuns l-am primit de la d-na viceprimar, bineînteles, într-o propoziție dezvoltată, în stilul politicos al dânsei. Chiar mi-a sugerat, ca alternativă, să închiriez un loc de parcare la Cluj Arena, că este ieftin.

Ok, poate că sunt supărat, dar aș vrea să cred că și eu am același drepturi, ca cel care poate să-și cumpere un bax de apă minerală si un sac de detergent de la hipermarket să-l ducă acasă, apoi să vină la cafenea in centru cu mașina, pe când eu ar trebui să le car în mână de la Cluj Arena. Asta să fie Clujul de 5 stele?

Parcările se desființează pentru simplii muritori, că alții pot avea parcări private sau terase pe teren public sau organizare de șantier de mai bine de 5 ani, cum se observă in imaginile alăturate. Bravo Cluj, mergem spre bine!”, a încheiat clujeanul.

Comentarii Facebook