Marti 7 Iulie

Noutăți despre starea pacienților din accidentul cu 11 victime de la Căpușu


UPU Cluj a oferit informații despre starea pacienților aduși de la Căpușu și operați, după ce șoferul unuio microbuz a adormit la volan. 

La UPU Cluj au fost operați și sunt internați 4 pacienti:

1. Barbatul de 50 de ani - operat pentru leziunile ortopedice, stabil hemodinamic si respirator, detubat - se afla pe Terapie Intensiva Chirurgie I: Dg. Traumatism cranio-facial Plaga contuza regiunea mandibulara Contuzie toraco-abdominala Fracturi Costale. Contuzie pulmonara. Fractura de stern Fracturi complexe gambe bilateral operate Politraumatism Accident rutier.

2. Femeia de 45 de ani - operata pentru leziunile abdominale, stabila hemodinamic si respirator, detubata - se afla pe Terapie Intensiva Chirurgie I: Dg.Contuzie cervicala. Traumatism toracoabdominal Fracturi costale. Hemoperitoneu prin leziune de mezenter. Contuzie de splina si hepatica. Fractura gamba dr. imobilizata  Soc hemoragic Anemie secundara Politraumatism.  Accident rutier .

3. Baiatul de 17 ani - operat pentru leziunile abdominale si ortopedice, stabil hemodinamic si respirator, detubat - se afla pe Terapie Intensiva Chirurgie I: Dg.Contuzie cervicala cu TVM C7. Traumatism toraco-abdominal. Hemoperitoneu. Ruptura de splina. Splenectomie. Contuzie RD. Contuzie si Hematom RS.  Fractura de humerus operata. TVM L2. Soc hemoragic. Politraumatism Accident rutier.

4. Baiatul de 18 ani TCC Contuzie cervicala si toraco-abdominala Plaga contuza glezna dr. Escoriatii multiple membru inferior drept, - observatie UPU. Se va preda parintilor cand ajung la Cluj.

În total 10 persoane au fost transportate la unitățile spitalicești din Cluj-Napoca, cinci fiind în stare gravă.

Conform anchetatorilor, un microbuz care transporta elevi la o olimpiadă din județul Bihor a ieșit în decor, sâmbătă, în jurul orei 17.00, după ce șoferul a adormit. În microbuz se aflau 11 copii. Numai 2 elevi, din lotul de olimpici din Bacău, au ajuns la destinație, ei fiind transportați de părinți cu mașinile personale. 

Comentarii Facebook