Nou caz de hărțuire a străinilor la Cluj? UPDATE: Primărița din Chinteni susține că ACUZAȚIILE sunt absurde - VIDEO


Un doctor indian o acuză pe primărița din Chinteni, Lucia Suciu, că a intrat cu poliția și Scutul Negru peste el și i-a spus că el conduce o ”rețea de indecență”. Incidentul s-a petrecut miercuri seara, în Chinteni, la dispensarul din localitate. 

Danish Ashraf, absolvent al UMF Cluj, și om de afaceri local, a fost chemat miercuri seara, în jurul orei 18.30, la Chinteni de o fostă colegă de facultate, acum medic stomatolog, pentru a-i da o mână de ajutor. Femeia este româncă, dar este pasionată de dansuri indiene, pe care le și practică. Aceasta a fost filmată când dansa pe holurile dispensarului.

Primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu, se apără și spune că nici vorbă să îi fi adresat cuvinte jignitoare, dar că scenele filmate nu au ce căuta într-un dispensar. 

Fosta mea colegă a închiriat un spațiu în dispensarul din Chinteni, în concesiune pe zece ani, și e medic stomatolog. M-a chemat miercuri să o filmeze, după program, pentru că eu sunt prieten bun cu ea. Ne știm de mai bine de zece ani. În jurul orei 19.00. am început să filmez cum dansează. După o jumătate de oră, a venit primărița Lucia Suciu, a intrat cu poliția, oamenii de la Scutul Negru și de la Primărie, circa 10 oameni.

Am aflat că ne-a urmărit pe geamul Dispensarului. Cum a intrat cu poliția, dânsa a venit la mine mine și a început să mă acuze: ”Mă străine, tu faci treaba asta în România!”, ”Cu străinul ăsta ne înjosești pe noi, românii!”, ”Conduci o rețea de indecența!”. M-a discreditat fără să știe cine sunt, fără să ceară un act de identitate. I-am spus să verifice camerele de supraveghere și să văd ce lucru indecent am făcut”, a relatat Danish.

Acesta a spus că prietena lui vrea să își deschidă o academie de dans indian în Cluj-Napoca, dar în paralel ia ore la distanță de dans. ”Ea se pregătește pentru că vrea să deschidă o academie de dans indian și trimite filmările în India, pentru că e la un curs la distanță”, a spus Danish.

El susține că nici nu s-a gândit că dacă filmează în dispensar, după program, ar putea fi vreo problemă. ”Au amenințat că sătenii din Chinteni sunt jigniți și a amenințat-o pe prietena mea cu rezilierea contractului. Cineva din incintă a chemat-o pe primăriță. Sunetul era la o boxă portabilă, așa că puțin probabil să fi fost revoltați sătenii. Primărița ne-a urmărit prin geamul de la dispensar circa o oră. Am întrebat-o: ”Dacă ne-a urmărit, de ce nu ne-a atras atenția că în acel loc nu se poate dansa și plecam liniștit”, dar nu a spus nimic”, a mai relatat Danish.

Primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu, susține că sunt reclamații mai vechi la adresa medicului stomatolog. 

În 10 ianuarie am fost chemată la dispensarul uman de doctori, care mi-u reclamat că doamna doctor stomatolog vine la cabinet numai noaptea și că sunt niște filmări pe rețelele de socializare, în care doamna doctor dansează prin toate cabinetele medicale. Mi-au spus că nu este în regulă și că ei nu își asumă responsabilitatea pentru că umblă persoane străine în cabinete. Am sesizat Direcția de Sănătate Publică, Colegiul Medicilor și Casa de Asigurări de Sănătate.

Miercuri, am fost sunată și m-am dus la dispensar pentru că era discotecă. Erau 20 de oameni afară, localnici, care se uitau pe geam. Nu am intrat, ci am chemat Poliția și firma de pază. Am întrebat cine e domnul pentru că era străin și cine face discotecă. Am cerut Poliției să îl legitimeze. Voi rezilia contractul doamnei doctor pentru că acolo sunt clauze clare și nu au fost respectate.

Eu am spus ”Bună seara! Ce căutați aici și de ce umblați la camerele video!”, pentru că ei asta făceau. Butonau camerele video.

Au fost de față mulți oameni și nu am schimbat nicio vorbă cu bărbatul care filma. Sunt martori că nu i-am adresat nicio vorbă injurioasă. 

Noi avem 50 de cetățeni străini, vietnamezi, pe raza comunei. Cum să avem ceva cu străinii?”, a spus primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu.

Poliția l-a chemat pe Danish Ashraf, joi dimineața, la Postul de Poliție pentru anchetă, iar acesta spune că a fost lăsat să plece pentru că a făcut nimic rău. ”Nu s-a încălcat nicio lege și nimic nu a fost indecent”, a spus acesta.

Danish Ashraf vrea să facă plângere la Consiliul Național de Combatere a Discriminării, în urma acestui incident. 

Vom reveni cu poziția Poliției Cluj în acest caz!

Comentarii Facebook