Noaptea Muzeelor la Turnul Croitorilor VEZI programul evenimentelor


Primaria municipiului Cluj-Napoca va invita la editia locala a Noptii Europene a Muzeelor, care se va desfasura la Turnul Croitorilor, str. Baba Novac nr. 35, sambata, 19 mai, intre orele 19.30 -3.00.

Noaptea Europeana a Muzeelor este un proiect initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta. Aflat la a opta editie, evenimentul este sprijinit si in acest an, de catre Consiliul Europei, Unesco si Asociatia Internationala a Muzeelor (ICOM).

Evenimentul se deruleaza simultan in cele 3000 de muzee din Europa, in noaptea de sambata spre duminica. In Romania peste 100 de muzee si institutii de cultura participa cu expozitii, proiectii, spectacole de teatru si film, oferite gratuit publicului clujean, si nu numai.


PARTER - PHOTO ROMANIA FESTIVAL - HALL OF FRAMES II

Expozitie fotografica de grup
19 - 27 mai

Expun: Alin Petrus, Catalin Hladi, David Penciuc, Gina Buliga, Lucian Lirca, Mihai Grigorescu, Mircea Albutiu, Mircea Branda, Ovidiu Satmari, Petra Penciulescu, Silvestru   Popescu, stefan Neagu, stefania Cruceru.

Vernisaj, ora: 16:00

Ora 19:30 - Deschiderea maratonului fotografic Photo Romania Festival

CENTRUL CULTURAL "PETRE TUTEA"

Ora 22:00 - Dans si muzica medievala. Sonete de William Shakespeare
   
Ora 00:00 - Dans si muzica medievala. Sonete de  William Shakespeare

Ora 2:00 - Dans si muzica medievala. Sonete de William Shakeaspeare

ETAJUL INTAI - CLUBUL ALPIN ROMAN - Proiectul "Sapte pasi pe Acoperisul Lumii"

Expozitie foto Eugen Olariu

Ora 20:30 - Videoproiectie Aconcagua 2012, in premiera. Echipa: Vasile Cipcigan, Ciprian-Iuliu Patrascu

Ora 23:00 - Videoproiectie Alaska 2011. Echipa Vasile Cipcigan si Ovidiu Ratiu

Ora 1:00 - Videoproiectie  Aconcagua 2012

Proiectul sapte Pasi pe Acoperisul Lumii - Aconcagua 2012 se doreste a fi o initiativa pe termen lung, pe durata a 4-5 ani, in a atinge cele sapte varfuri, cele mai inalte de pe fiecare continent Kilimanjaro - Africa, Denali - America de Nord, Elbrus - Europa, Aconcagua - America de Sud, Carstensz Pyramid - Australia/ Oceania, Vinson - Antarctica, Everest - Asia.

Reusita acestui proiect va aduce Clujul si miscarea alpina clujeana in elita mondiala si ar reusi sa atraga un numar mare de consumatori ai acestui sport.

Sportivii  alpini sunt clujeni, membri ai Serviciului Public Judetean Salvamont Cluj si ai Sectiei Universitare a Clubului Alpin Roman.

Proiectul Aconcagua 2012 reprezinta treia etapa a acestui program, prin care dorim sa atingem cele mai inalte varfuri de pe fiecare continent, astfel reusind sa fim primii clujeni ce realizeaza aceasta performanta - ravnitul trofeu Seven Summit Aconcagua (6962 m), in original Cerro Aconcagua, se gaseste in Argentina si este simultan cel mai inalt munte din ambele Americi, din emisfera sudica, precum si cel mai inalt munte din afara Asiei si unul din Cele sapte varfuri importante ale lumii, fiecare dintre ele fiind cel mai inalt al continentului sau al sub-continentului din care face parte.

Organizatia studentilor AIESEC

Expozitie foto Cluj Effect. Expozitia reuneste fotografii ale studentilor clujeni si straini avand ca tematica: Arhitectura, Mixul cultural, Mentalitati si stereotipuri, Traditii, Festivaluri si Viata studenteasca.
19 mai

ETAJUL DOI - MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE A TRANSILVANIEI

Expozitia "Principatul si principii Transilvaniei in colectia de acuarele a Muzeului National de Istorie a Transilvaniei"
19 - 22 mai

MANSARDA - ASOCIATIA CULTURAL-ARTISTICa MeduArt - Proiectul "Si tu ai un inger!", editia a VII-a
19 -24 mai

Asociatia cultural-artistica MeduArt in parteneriat cu scoala din Panticeu, Liceul de Muzica "Sigismund Toduta", Gr.sc. "Alexandru Borza", Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu" si Gr. sc. Ind. "Tehnofrig" prezinta lucrari artistice ale elevilor constand in lucrari de pictura pe sticla  si obiecte confectionate din hartie reciclata manual.

Decoratiunile florale in interiorul Turnului Croitorilor - Centru de Cultura Urbana au fost realizate de catre Floristiq Art - Andreea Stor.

Orar de vizitare: 10:00 - 18:00
Program Noaptea Europeana a Muzeelor: 19:30- 3:00
Intrarea este gratuita

Comentarii Facebook