Miercuri 24 Aprilie

Abecedarul de Nutritie a fost lansat de profesorul Nicolae Hancu


Primul Abecedar de nutritie din Romania a fost lansat la Cluj-Napoca de profesorul Nicolae Hancu.

Volumul "Abecedar de nutritie, sa devenim propriii nostri nutritionisti" nu trebuie sa lipseasca din biblioteca celor care vor sa duca o viata echilibrata si sanatoasa.

"Un lucru care ne preocupa de multa vreme este educatia pentru sanatate a populatiei si este nevoie de o metodologie prin care sa se faca acest lucru, e nevoie de instrumente de lucru, abecedarul are ca scop ca toti romanii sa devina nutritionisti. Noi avem nevoie de nutritie sanatoasa in fiecare moment al vietii noastre, dar nu putem avea un nutritionist al nostru nonstop si atunci fiecare trebuie sa devina propriul sau nutritionist cu ajutorul celor 10 lectii de nutritie cuprinse in abecedar. Abecedarul copilariei ne-a invatat sa scriem si sa citim, abecedarul acesta ne invata sa mancam sanatos in fiecare moment al vietii noastre pentru ca alimentatia sanatoasa ne influenteaza organismul, sanatatea organismului inainte de a ne naste si pana cand plecam de pe Pamant", a spus profesorul Hancu.

Volumul este primul dintr-o colectie care va fi urmata de un abecedar de nutritie pentru copii, apoi un abecedar despre diabet, colesterol, obezitate.

"Alimentatia nesanatoasa, in momentul de fata este raspunzatoare de 14 milioane de morti pe planeta, anual, este pe primul loc in lucubra lista a cauzelor de mortalitate, alcoolul si fumatul impreuna sunt raspunzatoare de 12 milioane de morti anual, alimentatia nesanatoasa este mai periculoasa decat alcoolul si fumatul la un loc. Alimentatia nesanatoasa inseamna grasimi saturate, grasimi de tip trans, sare si dulciuri si in spatele acestor patru elemente se gasesc o multitudine de alimente, produse alimentare", a mai spus nutritionistul clujean.

Cartea a fost scrisa de prof. univ. dr. Nicoale Hancu, in colaborare cu dr. Cristina Nita si dr. Anca Craciun.

Volumul a fost lansat in cadrul Conferintei Nationale de Sanatate prin Alimentatie, organizata sub egida Academiei Romane.

Comentarii Facebook