Eficiență maximă! ITM Cluj îi anunță pe patronii stațiilor GPL că vor merge în controale


Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj anunță public că, în perioada 28.08-08.09.2023, vor face controale la stațiile GPL. Acum, nu ar fi de mirare ca toate unitățile să fie închise, mai ales cele cu probleme, iar neregulile să fie remediate. 

Startul verificărilor a fost dat de la nivel național, după exploziile de la Crevedia. 

ITM Cluj  desfăşoară, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind incheierea si executarea contractelor individuale de munca si pentru verificarea modului in care sunt respectate cerintele minime pentru imbunatatirea securitatii si protectia sanatatii lucratorilor, de catre angajatorii care desfasoara:

- activitati de depozitare si comercializare a carburantilor auto tip GPL;

- comert cu ridicata al combustibililor lichizi si gazosi , al produselor derivate;

- comert cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule.

Motivarea campaniei

Avand in vedere evenimentele , care au avut loc in ultima perioada, cu consecinte grave asupra sanatatii si securitatii lucratorilor, precum si asupra altor persoane aflate in apropierea locatiilor, in care au avut loc astfel de evenimente, Inspectia Muncii a considerat necesara declansarea, prin interemediul tuturor inspectoratelor teritoriale de munca, unor actiuni de control la angajatorii care isi desfasoara activitate in domeniile mai sus amintite”, precizează șeful ITM Cluj, Daniel Păcurariu.

Noi credem că e puțin credibil să mai găsești probleme, dacă anunți public că vei merge în control, dar este deja un lucru previzibil, în România. de fiecare dată când se petrece un incident grav, se fac controale, iar apoi totul revine la normal. Așa s-a întâmplat și în cazul Colectiv și al Azilelor Morții. 

Comentarii Facebook