Autoritățile recunosc: miroase a CANAL în Cluj de la NOUL centru de management a deșeurilor, inaugurat de Tișe și administrat de SUPERCOM


ADI Eco-Metropolitan, asociația din care fac parte primăriile și Consiliul Județean Cluj, a stabilit că mirosul de rahat din oraș vine de la noul Centru de Management Integrat al Deșeurilor (CMID), ridicat lângă Pata Rât. Acolo, Consiliul Județean Cluj a investit 80 de milioane de euro, locul fiind denumit ”rampa lui Tișe”.

Administrarea rampei a fost predată de către Consiliul Județean Cluj companiei Supercom, care colectează deșeurile județul Cluj. 

Precizări cu privire la mirosul din municipiul Cluj-Napoca 

În urma controlului efectuat în teren de către inspectori A.D.I. Eco Metropolitan Cluj, alături de reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu Cluj,  precum și reprezentanți ai Poliției locale a municipiului Cluj-Napoca, din data de  marți, 29.08.2023, au fost identificate următoarele situații, care, pe fondul  temperaturilor ridicate, au determinat degajarea mirosului neplăcut în municipiul  Cluj-Napoca și anume: 

- Efectuarea operațiunilor de nivelare a deșeurilor din cadrul depozitului  ecologic Cluj; 

- Acumularea de stocuri de deșeuri reziduale care urmează a fi tratate în  cadrul instalației de tratare mecano-biologică (TMB) din cadrul CMID Cluj. 

A.D.I. Eco-Metropolitan Cluj face verificări chiar și acum, în prezența  autorităților responsabile și a specialiștilor externi și va monitoriza permanent Operatorul”, spun cei de la ADI.

Nicio clipă nu se menționează numele firmei Supercom, compania de gunoi care a câștigat licitația de colectare a deșeurilor din tot județul și care administrează CMID -ul. 

Nu se spune nimic nici despre vreo amendă, pentru încălcarea limitelor de noxe din atmosferă. 

Toate aceste lucruri ridică niște semne de întrebare, mai ales că opinia publică este exasperată de modul în care miroase în oraș, iar acum se știe că totul este din vina Supercom. 

O comisie cu reprezentanții mai multor instituții a fost marți, 29 august, la depozitul CMID, iar acolo cei de la Supercom au spus că nu miroase de la ei. 

Noaptea minții! Supercom spune că mirosul de rahat din Cluj nu e de la Pata Rât: ”Ei nu simt mirosul, dar noi simțim mirosul de canal!”

Comentarii Facebook