Duminica 28 Aprilie

Ninge la Cluj și în Hașdeu, dar sunt zone din oraș unde nu a căzut niciun fulg de nea - VIDEO


Clujul se confruntă cu un fenimen straniu. Ninge de azi dimineață numai în anumite zone ale orașului, iar în altele deloc.

Foarte mulți oameni au descris pe rețelele sociale cât de frumos ninge acolo unde sunt ei, iar alții se întrebau mirați dacă e posibil. ”La noi nu nu ninge deloc. Cum e posibil?”, se întreba un clujean din zona centrală.

Fenomen straniu! Într-o parte a Clujului e iarnă adevărată! Ninge ca în povești - VIDEO

Meteorologii au explicat că pot apărea fenomene de acest gen.

Precipitațiile sunt un fenomen foarte local, pentru că depind mult de norii, care sunt structuri la scară locală. Până la urmă și norii nu au o compoziție uniformă peste tot, unii au o densitate mai mare a centrilor pe care compensează și apoi se formează picăturile sau se formează fulgii care cad atunci când greutatea lor devine mare și nu mai pot să stea în nor.

Deci, în esență e tot un tip de precipitație. Precipitațiile solide sunt foarte locale, depind foarte mult de structura locală a norului unor. Este până la urmă o structură care pe verticală poate să aibă câțiva kilometri, dar în plan orizontal, dacă facem o secțiune poate să fie mult mai mică scara spațială respectivă. Temperatura solului și temperatura aerului la imediata apropiere a solului nu este aceeași, în oraș. Avem diferențe mari în funcție de felul în care condițiile locale își pun amprenta”, spun meteorologii.

Un alt clujean a postat o fotografie și a scris ”Aici e totul ca primăvara!”, făcând referire la zona Gheorgheni, unde nu ninge deloc.

WhatsApp Image 2023-12-19 at 11.39.36.jpeg

Comentarii Facebook