Fenomen straniu! Într-o parte a Clujului e iarnă adevărată! Ninge ca în povești - VIDEO


În dimineața de marți, Clujul a fost acoperit de zăpadă, însă nu uniform. În timp ce în Mărăști sau în zona Clujana a nins mult și des, iar stratul de zăpadă depus era unul consistent, în multe alte zone, inclusiv centrul orașului, nici măcar nu a fulguit.

Cei care stau în zonele respective se bucură de acest eveniment așteptat cu mult drag. Ceilalți clujeni nici nu știu măcar că a nins în oraș.

Precipitațiile sunt un fenomen foarte local, pentru că depind mult de norii, care sunt structuri la scară locală. Până la urmă și norii nu au o compoziție uniformă peste tot, unii au o densitate mai mare a centrilor pe care compensează și apoi se formează picăturile sau se formează fulgii care cad atunci când greutatea lor devine mare și nu mai pot să stea în nor.

Deci, în esență e tot un tip de precipitație. Precipitațiile solide sunt foarte locale, depind foarte mult de structura locală a norului unor. Este până la urmă o structură care pe verticală poate să aibă câțiva kilometri, dar în plan orizontal, dacă facem o secțiune poate să fie mult mai mică scara spațială respectivă. Temperatura solului și temperatura aerului la imediata apropiere a solului nu este aceeași, în oraș. Avem diferențe mari în funcție de felul în care condițiile locale își pun amprenta”, spun meteorologii.

collage.png

Comentarii Facebook