Nepăsarea Poliției Locale Cluj din bani publici se întreține: „Mi s-a spus că nu e treaba mea când ajung ei”


Organigrama polițiștilor locali din Cluj-Napoca numără peste trei sute de posturi, zeci sunt vacante. Doar în anul 2022, de la bugetul local au fost alocate ​​6,6 milioane de euro, numai pentru salarii. Cu toate acestea, clujenii sunt nevoiți să aștepte până vin autoritățile să elibereze un loc de parcare ocupat abuziv. 

Un alt „bonus” oferit de polițiștii plătiți din bani publici - atitudinea nervoasă, lipsită de politețe și înțelegere față de problemele clujenilor. 

„De 50 de minute am sunat la Poliția Locală pentru o parcare ocupată, nu a venit nimeni. Când am sunat după o jumătate de oră, la telefon mi-a răspuns un nene extrem de agitat, care, în esență mi-a spus că nu e treaba mea când ajunge Poliția Locală. 

În mesaj se spune că se înregistrează apelul, deci puteți verifica: primul apel a fost la 15:02, al doilea la 15:31.

Cât trebuie să aștept? De ce răspunde nervos cel care trebuie să vorbească la telefon?”, se arată într-o sesizare pentru Primăria Cluj.

„În urma analizării înregistrării convorbirii telefonice, vă transmitem faptul că, angajații dispeceratului au informat cetățeanul că, din cauza producerii unui eveniment rutier echipajul care trebuia să ajungă la locația mentionată de acesta (Aurel Vlaicu nr. 2), vor întârzia maxim 20 de minute de la ora celui de-al doilea apel telefonic. Întreaga conversație s-a desfășurat într-un mod civilizat. Domnul a reclamat ocuparea fără drept a unui loc de parcare”, transmit autoritățile locale. 

Ce salarii sunt în Poliția Locală Cluj-Napoca

Un polițist local debutant primește 3390 de lei, cu studii medii, la gradația zero, dar sumele cresc repede apoi. 

Un polițist local cu studii superioare de scurtă durată, poate încasa la început 3.457 de lei, dar după câțiva ani poate ajunge la 7300 de lei.

Cei cu  studii superioare sunt deja plătiți mult mai bine. 3.680 de lei la început, iar apoi pot ajunge să ducă acasă între 8000 și 9270 de lei. La aceste salarii se mai adaugă și sporurile amintite mai sus.

Comentarii Facebook