Duminica 28 Aprilie

Nebunia chriilor din Cluj: ”Ce de gașcă pari” / ”Cauți coleg de cameră și găsești iubit”


Chiriile în Cluj-Napoca sunt piperate, iar tarifele sunt de 320 de euro, pentru două camere - 499 de euro și de 600 de euro pentru 3 camere, conform unui site de anunțuri.

Piața abundă însă de oferte nerealiste, în timp ce tinerii au ajuns să se adapteze și să caute chirii cât mai bune. 200 de euro pentru o cameră într-un apartament cu mai multe încăperi a ajuns un preț bun, dar sunt care cer și mai mult. 

”Cauți coleg de cameră și găsești iubit”

Arina le spune viitorilor colegi de apartament că activitatea ei principală este „cafelirea”:

Bună!! Sunt Arina, am 21 de ani, studentă în anul 3 la Media Digitală. Caut o cameră într-un apartament. Sunt o persoană sociabilă, îmi place să stau la o poveste/o țigară. Cafelirea este activitatea mea preferată, de aceea vin în dotare cu un aparat de cafea cu boabe. Sunt și destul de liniștită. Bugetul este până în 200 de euro. Dacă rezonați cu mine și vreți să aveți parte de o colegă cu dichis, contactați-mă”. Tânăra s-a prezent urcată pe blatul de la bucătărie și purtând o cordeluță cu urechi de iepure.

Reacțiile nu au întârziat să apară: ”Pentru tine m-aș muta la Cluj”, i-a răspuns Luiza. ”Dacă nu te deranjează să ai și un coleg, nu o colegă sunt și eu în căutare și deja îi cam târziu și n-am găsit”, a intervenit Darius. Gabriel i-a făcut un compliment: ”Ce de gașcă pari”. Concluzia a tras-o Alexandru: ”Cauți apartament găsesti iubit la ce comuri (comentarii - n.red.) îs”, scrie adevărul.ro.

Unii proprietari încearcă să profite de faptul că cea mai mare parte a garsonierelor au fost deja închiriate și cer prețuri nerealist de mari. O garsonieră decomandată de 32 de metri pătrați, din cartierul Gheorgheni, este scoasă pe piață cu 400 de euro. ”Eu pe o garsoniera identică pe Aleea Detunata plătesc 280 de euro pe luna. Nu va înțeleg prețul exagerat. De asemenea, nu înțeleg de unde aveți pretențiile financiare atât de ridicate pentru o garsonieră. Vă sfătuiesc sa cercetați piața înainte de a cere o suma atât de mare. Părerea mea e ca nu veți reuși sa prostiți pe cineva cu acea garsoniera la prețul pe care îl cereți”, a comentat Andrei.

Eu nu pot să înțeleg de ce dați așa scumpe chiriile”, a cometat și Simona.

Rușine să vă fie că cereți atâția bani pă ce, pă gunoiul ăla din casa aia”, a spus, revoltată, Lucica.

Un student la Medicină se plânge că nu găsește o garsonieră la 400 de euro fără gândaci și mucegai în zona universității. ”Bună! Până acum nu am găsit niciun apartament potrivit bugetului meu!!! Este normal asta? Există vreun ajutor? Eu ”încă caut”!!!! de închiriat o garsonieră/apartament pentru o persoană într-o zonă aproape de Universitatea de Medicină și Farmacie, la cel mult 20 de minute de mers pe jos. Aș vrea să fie rezonabil, fără gândaci și mucegai, iar apartamentul să fie în stare bună”.

Dacă inițial avea un buget de 400 euro, acum l-a crescut la 450/470 euro, în functie de dimensiunea apartamentului și de mobila acestuia, precizează acesta. 

Comentarii Facebook