Muncitorul care a murit la Jucu nu era asigurat in coarda si nu avea echipament de protectie


Muncitorul care a murit, dupa ce a cazut de la etajul patru al unui bloc in constructie din Jucu de Mijloc, nu era asigurat cu coarda si nu purta echipament de protectie.

Raportul preliminar intocmit de Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Cluj arata ca seful de echipa, care a cazut de la etajul patru, nu purta casca, salopeta si cizme si nici nu era asigurat.

"Lucratorul era angajat cu forme legale din 3 august. Nu purta echipament individual de protectie chiar daca era sef de echipa si avea obligatia de a nu admite la lucru muncitori fara echipamente de siguranta. Daca purta centura de care sa fie legata o coarda prins la punct fix, nu se intampla tragedia. Chiar daca ar fi cazut, ar fi ramas in coarda", a declarat pentru Stiri de Cluj Emilian Rosca, inspectorul sef al ITM Cluj.

Cercetarile vor continua pentru a stabili cu exactitate imprejurarile in care s-a produs accidentul. Emilian Rosca a mai afirmat ca societatea la care era angajat muncitorul risca "cel putin sactiuni contraventionale".

Accidentul in care muncitorul din Gherla a murit s-a produs joi, in jurul orei 10.30. Barbatul, in varsta de 40 de ani, a cazut de la etajul patru si a murit pe loc.

Comentarii Facebook