Primarul Sorin Apostu a castigat: Avioanele vor ateriza si decola spre Apahida


Conducerea Aeroportului International Cluj-Napoca s-a conformat deja cererii primarului ca avioanele sa nu mare treaca pe deasupra orasului si, o parte, din curse survoleaza deja comuna Apahida.

Directorul aeroportului, David Ciceo, a declarat pentru Stiri de Cluj ca aterizarea si decolarea avioanelor depinde de directia vantului, activitatea militara de la Campia Turzii si alti factori. "Deja unde curse survoleaza comuna Apahida si nu mai trec peste municipiul Cluj-Napoca, dar va mai dura o luna-doua ca sa scoatem traficul aerian din oras. Trebuie sa discutam problema cu oficialii de la Romatsa si Autoritatea Aeronautica", a mai afirmat Ciceo.

Directorul Aeroportului a declarat ca lucrurile se vor schimba radical cand va fi gata pista de 3.500 de metri. "Atunci, chiar daca decolarea si aterizarea se va face peste oras, avioanele vor zbura la o inaltime mult mai mare, plus ca pista va fi mutata cu un kilometru spre Apahida si nu va mai fi zgomot", a mai spus David Ciceo.

Primii 2.100 de metri ai pistei vor fi finalizati in urmatorii 2 ani, iar restul de 1.400 de metri vor fi realizati abia dupa ce va fi deviat raul Somes.

Primarul Sorin Apostu cerea joi ca avioanele sa respecte culoarele de zbor si sa nu mai treaca pe deasupra orasului, din cauza zgomotului pe care il fac.

"Fac un apel sa interveniti la Autoritatea Aeronautica, astfel incat sa se respecte culoarele de zbor. Primim foarte multe sesizari la Primarie privind nivelul de zgomot. Acestea vin de la locuitori din toate zonele orasului. Inainte problema era doar pentru Someseni, acum este pentru tot orasul", a afirmat primarul Sorin Apostu.

Comentarii Facebook